Hlavní obsah

Samsung odhalil budoucnost mobilního světa

Ve středu vpodvečer se konala velká slavnostní akce společnosti Samsung, na které byla odhalena hromada mobilních novinek. Největší pozornost budily dva chytré telefony se skládací konstrukcí a ohebným displejem, představeno nicméně bylo více zajímavých produktů. Novinky.cz sledovaly slavnostní představení v on-line reportáži.

Záznam: Samsung představuje nové produktyVideo: Samsung

 
Článek

17:05 – Slavnostní akce Samsungu je u konce. Děkujeme za pozornost.

17:02 – Všechny představené novinky si můžete detailně prohlédnout na videu níže.

Nové produkty od SamsunguVideo: Novinky

16:59 – Sluchátka slibují i čistý hlasový přenos při telefonních hovorech. Disponují totiž novým řešením založeným na strojovém učení, které dovede během hovoru účinně eliminovat veškeré ruchy z pozadí.

16:57 – Výrobce zdůraznil, že nový model doplňuje stávající typy Galaxy Buds Live a Galaxy Buds Pro. Galaxy Buds2 jsou nicméně nejmenší a nejlehčí sluchátka značky Samsung, typický je pro ně ikonický zakřivený tvar.

16:55 – Galaxy Buds2 nabízejí dynamické dvoupásmové membrány, které podle výrobce věrně reprodukují dunivé basy i krystalicky čisté výšky. Samozřejmostí je i technologie Active Noise Cancellation, tedy aktivní tlumení hluku.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Buds2

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Buds2

Sluchátka Galaxy Buds2

16:52 – Záplava novinek nekončí, jako další se odhalila sluchátka Galaxy Buds2.

16:43 – Pro modely řady Galaxy Z je k dispozici již nyní celá řada aplikací, které dokážou využít možnosti ohebného displeje. Samsung nicméně prozradil, že rozšířil spolupráci se společnostmi Google i Microsoft, aby byl schopen nabídnout ještě více softwarových řešení pro ohybné displeje.

16:38 – Z Flip3 je opět designovým skvostem. Skládací konstrukci využívá k tomu, aby v kapse nezabíral tolik místa. V podstatě má tedy rozměry klasického smartphonu, který ale v půlce přehnete na polovinu. V zavřeném stavu poslouží i jednoduchý informační displej na vnější straně.

16:35 – Model Z Fold3 je stejně jako předchůdce určen uživatelům, kteří touží po maximální produktivitě a zároveň po zábavě na nejvyšší úrovni. Skládací konstrukci využívá k tomu, aby jeho majitelé mohli využívat smartphone také jako tablet. V útrobách se ukrývá ohybný displej s úhlopříčkou 7,6 palce, menší obrazovka je pak zvenčí, ta se používá ve složeném stavu. Novinkou je podpora dotykového pera S Pen.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

16:31 – Na kvalitu zpracování byl celkově kladen velký důraz. Oba přístroje mají v těle Armor Aluminum, což má být nejtvrdší hliník v celé historii řady Galaxy. Samozřejmě nechybí ani odolné krycí sklo Corning Gorilla Glass Victus. Za pozornost stojí i nová ochranná fólie z PET a vylepšený systém vrstev na displeji, takže je hlavní displej obou modelů údajně o 80 % odolnější než u předchozích verzí.

16:28 – Obě novinky získaly jako vůbec první skládací telefony certifikát IPX8 dokládající odolnost proti vodě, takže si v dešti již nemusíte dělat žádné obavy. Zcela vodotěsné ale modely Galaxy Z Fold3 a Z Flip3 nejsou.

16:24 – „S modely Galaxy Z Fold3 a Z Flip3 Samsung opět posouvá laťku, co se schopností skládacích chytrých telefonů týče. Nové modely nabízejí v maximální míře právě ty vlastnosti, které jsou v dnešním zrychleném světě tak zapotřebí, tedy flexibilitu a univerzální využití,“ prohlásil TM Roh. Zároveň připomněl, že Samsung je považován za „průkopníka skládacích zařízení“.

16:21 – „Startujeme novou kapitolu skládacích smartphonů. Přinášíme ohebné displeje pro všechny,“ prohlásil TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsungu. TM Roh přitom narážel na to, že doposud patřily skládací smartphony s ohebnou obrazovkou do prémiového segmentu. Modely Galaxy Z Fold3 5G a Galaxy Z Flip3 5G však nabídnou atraktivnější cenovku, díky čemuž si je „bude moci dovolit každý“.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Smartphony s ohybnou obrazovkou

16:20 – Na řadě jsou chytré telefony. Dvě novinky se jmenují Galaxy Z Fold3 5G a Galaxy Z Flip3 5G.

16:18 – V Galaxy Watch4 tepe procesor třídy 5nm, výrobce slibuje o 20 % rychlejší CPU a také o 50 % více operační paměti. Grafická jednotka je 10x rychlejší než u předchozí generace.

16:17 – Díky novému nástroji Složení těla mohou uživatelé zhodnotit do hloubky svůj zdravotní stav a fyzickou kondici, protože jim hodinky prozradí, kolik procent jejich tělesné stavby tvoří kosterní svalstvo, voda či tuk, případně jak jim funguje bazální metabolismus. Stačí dva prsty na zápěstí a senzor všechny potřebné údaje přečte – je jich přibližně 2400 a měření trvá zhruba 15 vteřin.

16:15 – Čtyřky se chlubí novým senzorem Samsung BioActive – patří do kategorie „3v1“. V jediném čipu se tak ve skutečnosti nacházejí tři důležité zdravotní senzory pro optický a elektrický monitoring srdeční činnosti a analýzu bioelektrického odporu. Díky tomu si uživatelé mohou měřit krevní tlak, detekovat nepravidelnosti v srdečním rytmu, monitorovat stav kyslíku v krvi a vůbec poprvé také měřit množství složek v tělesné stavbě.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch4

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch4

16:11 – Na tvorbě Wear OS Powered by Samsung se podílela společnost Google. Právě od této společnosti jsou v hodinkách například mapy.

16:09 – Díky funkci Auto Switch dovedou sluchátka přepínat mezi telefonem a hodinkami a vybrat si aktuálně potřebný zdroj zvuku. Hodinky lze ovládat mimo jiné gesty nebo pomocí asistenta Bixby voice. Když dvakrát zapumpujete předloktím nahoru a dolů, přijme se hovor, dvojí otočení zápěstím ho naopak odmítne. Stejným způsobem lze vypínat alarm a rušit notifikace.

16:07 – Výrobce si od nového systému slibuje především zlepšení uživatelského zážitku. Díky rozhraní One UI Watch se do hodinek automaticky instalují kompatibilní aplikace v okamžiku, kdy si je stáhnete do telefonu, samozřejmostí je i automatická synchronizace důležitých nastavení – například blokování nežádoucích čísel.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch4

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch4

Chytré hodinky Galaxy Watch4 a Galaxy Watch4 Classic

16:05 – Odhaleny byly dvoje nové chytré hodinky – Galaxy Watch4 a Galaxy Watch4 Classic. Jde o vůbec první chytré hodinky od jihokorejského elektronického gigantu, které pracují pod novým operačním systémem Wear OS Powered by Samsung. 

16:01 – První trailer nasvědčuje, že se budeme bavit jako první o chytrých hodinkách.

16:00 – Slavnostní akce odstartovala přesně úderem 16. hodiny, jak bylo naplánováno.

15:53 – V minulých letech byl na srpnové slavnostní akci prakticky vždy zlatým hřebem chytrý telefon řady Galaxy Note, dosavadní úniky však napovídají tomu, že letos se nástupce této řady nedočkáme.

S nástupcem se nepočítá. Galaxy Note20 bude patrně posledním svého druhu

Mobil

15:48 – Spekuluje se také o tom, že k vidění budou nové chytré hodinky Galaxy Watch a sluchátka Galaxy Buds.

15:45 – Společnost Samsung se snažila až do poslední chvíle držet všechny informace o nových produktech pod pokličkou. Samotná pozvánka nicméně naznačovala, že k vidění bude nějaká nová generace smartphonu se skládací konstrukcí a ohebným displejem. Jasno bude nicméně až po 16. hodině, kdy slavnostní akce oficiálně odstartuje.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Špičkové mobily zlevnily o tisíce korun

Na nákup nového tabletu či chytrého telefonu patrně nebude příhodnější doba. U celé řady modelů je totiž možné ušetřit klidně i několik tisíc korun. Všechny...

Výběr článků

Načítám