Hlavní obsah

O2 má nové neomezené tarify. Jde proti T-Mobilu a Vodafonu

• Aktualizováno
Novinky, mif

Po společnostech T-Mobile a Vodafone, které představily své nové nabídky neomezených tarifů v minulých týdnech, se konečně rozhoupalo také O2. Ve čtvrtek tento operátor představil nové tarify NEO s neomezenými daty. Zároveň byly navýšeny datové objemy v ostatních tarifech od O2.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nové tarify s neomezenými daty bude operátor nabízet od příštího pondělí. O2 nebude uživatelům – podobně jako T-Mobile a Vodafone – jakkoliv omezovat dobu, po kterou budou připojeni. Rychlost připojení však bude přiškrcena podle toho, kolik lidé měsíčně zaplatí.

Nejlevnější tarif s neomezeným internetem vyjde na 1099 Kč. Případní zájemci nicméně musí počítat s tím, že rychlost bude omezena na 5 Mb/s. Tarif s rychlostí 20 Mb/s pak vyjde na 1299 Kč. O2 nabízí klidně i rychlost až 300 Mb/s, ta však již případné zájemce vyjde na 1599 Kč.

Foto: repro O2

Tarify O2 NEO

Rychlost u poslední zmiňované nabídky je nicméně tak vysoká, že na ni dosáhnou uživatelé pouze v některých částech republiky v rámci sítě 4G+. Tento signál přitom není dostupný například ani v celé Praze.

Průměrná rychlost mobilního internetu od O2 napříč republikou se pohybuje okolo 37 Mb/s. Rychlejší připojení nabízí T-Mobile (46,4 Mb/s) a pomalejší naopak Vodafone (36,8 Mb/s). Vyplývá to ze statistik serveru DSL.cz, který pravidelně monitoruje rychlost různých typů připojení.

Vyšší datové limity a nižší ceny

Operátor kromě nových NEO tarifů zároveň navýšil datové limity prakticky ve všech svých tarifech řady FREE+, které stejně jako tarify NEO obsahují neomezené volání a SMS zprávy do všech sítí. V nejpopulárnějším tarifu FREE+ Bronzový byl navýšen datový limit ze 3 GB na 4 GB, tarif zároveň o stokorunu zlevnil.

„Do tarifu FREE+ Stříbrný přidáváme více než dvojnásobek dat – zákazníkům nově dáme 14 GB dat, aniž bychom měnili jeho cenu. Tento objem dat bohatě stačí i těm, kteří na internetu v mobilu tráví i několik hodin denně,“ prohlásil generální ředitel O2 Jindřich Fremuth.

Nové tarify včetně těch neomezených O2 nabídne nejvýhodněji v balíčcích O2 Spolu. Ty umožňují jednotlivcům, rodinám i početnějším skupinám flexibilně kombinovat různé služby.

„Všem zákazníkům O2 Spolu, bez ohledu na to, jakou kombinaci a počet služeb si vyberou, přidáme nejlepší sport bez časového omezení a k němu HBO zdarma až do léta 2020. Zákazníci tak budou moci sledovat nejpopulárnější české i světové filmy a seriály, ale třeba také výkony fotbalové Slavie v utkáních Ligy mistrů UEFA nebo české hokejové extraligy,“ popsal bonus ke všem balíčkům O2 Spolu Jindřich Fremuth.

Foto: repro O2

Tarify O2 FREE+

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám