Hlavní obsah

Neomezený internet zadarmo vzali Češi útokem, popularitě se těšil i v zahraničí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní akci T-Mobilu, v jejímž rámci mohou lidé získat balíček neomezených dat ke svému tarifu zadarmo, se pomalu chýlí ke konci. Zástupci magentového operátora se pochlubili tím, že nabídka přilákala přes 774 000 zákazníků. Řada lidí přitom využívala mobilní internet bez limitu nejen v tuzemsku, ale také v zahraničí.

Foto: Eva Plevier, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ze zmiňovaných 774 000 zákazníků bylo 7 % zcela nových. „Z celkového počtu stávajících zákazníků, které kampaň oslovila, tvořili naprostou většinu – cca 78 % – zákazníci se smlouvou, 11,5 % bylo uživatelů předplacených karet a 10 % zákazníků z řad živnostníků,“ uvedla mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Podle ní téměř tři čtvrtiny uživatelů spadaly do věkové kategorie 30 až 60 let. „Nejvíce se datovalo ve čtvrtek a pátek, největší objem dat zákazníci prosurfovali ve Středočeském kraji. Průměrná spotřeba u tarifních zákazníků dosáhla v červenci 12,6 GB, u stávajících Twistů 17,26 GB a u Twist nováčků dokonce 25,5 GB,“ konstatovala Kemrová.

Do zahraničí se vypravilo 36 % uživatelů s neomezeným mobilním internetem, kteří v průměru v roamingu využili 1,41 GB dat a celkově pak 10 % z celkového objemu neomezených dat. Nabídka Neomezeného léta oslovila i ty, kteří dosud data nevyužívali: jejich počet dosáhl téměř 80 000.

T-Mobile nabízí neomezená data pouze jako akci na léto. Aktivovat si balíček s názvem Neomezená data na léto mohou majitelé paušálních tarifů i předplacených karet v aplikaci Můj T-Mobile, avšak pouze do 31. srpna.

Nové mobilní tarify s neomezeným internetem

Minulý týden nicméně magentový operátor představil nové mobilní tarify s neomezeným internetem, které na letní akci navazují – využít je bude možné od 1. září. Lidé si u nich budou moci poskládat svůj ideální tarif na míru. Zvolí si, zda chtějí neomezené volání a SMS, ale například i velikost datového balíčku.

Všechny tyto volby budou nakonec ovlivňovat to, na kolik je měsíčně tarif vyjde. Například základní tarif s 1,5 GB dat, 100 volnými minutami a 100 SMS vyjde dohromady na 375 Kč. Neomezené volání a SMS zprávy společně s datovým limitem 12 GB bude stát 825 Kč.

Foto: archív operátora

Nabídka nových tarifů od T-Mobilu

Vůbec poprvé se v tarifní nabídce T-Mobilu setkáváme také s možností volby neomezených dat, v kombinaci s neomezeným voláním a SMS zprávami případné zájemce vyjde na 1275 Kč. Všechny tarify lze navíc sdružit pod program Magenta 1, díky čemuž se v případě více služeb zakoupených od T-Mobilu sníží cena o 10 až 25 %.

Na neomezená data láká také Vodafone. Nové tarify ale mají citelně omezenou rychlost a jsou určeny výhradně pro více lidí. O2 zatím neomezená mobilní data v nabídce nemá. Zástupci operátora nicméně již dříve uvedli, že na nové nabídce pracují.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám