Hlavní obsah

Nové iPhony nabídnou internet a volání přes satelit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nadcházejících týdnech bychom se již tradičně měli dočkat nových iPhonů od společnosti Apple. Letos podle agentury Bloomberg chystá americký počítačový gigant zásadní vylepšení – podporu satelitních služeb.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12Video: archív výrobce

 
Článek

Díky nové podpoře by mohli majitelé iPhonů se svými telefony volat i v oblastech, které mobilní operátoři běžně nepokrývají. Stejně tak by v daných lokalitách bylo možné využívat internet.

Satelitní služby jsou zpravidla výrazně dražší než nabídky běžných operátorů, ale i tak se těší poměrně vysoké popularitě, platí to pochopitelně o místech, kde není dostatečně kvalitní pokrytí. V Evropě se s takovými problémy setkáváme spíše výjimečně, ale například v USA jsou hluchá místa na mapách vcelku běžným jevem.

Nové iPhony táhnou, zisk Applu se téměř zdvojnásobil

Mobil

Apple by tak mohl získat důležitou konkurenční výhodu, protože podporu satelitních služeb smartphony běžně nenabízejí. Využívat se dají pouze se speciálními přístroji.

Apple však podporu satelitních služeb ještě nepotvrdil. V tuto chvíli bohužel není jasné ani to, kdy přesně by si nové iPhony měly odbýt premiéru. Loni se tak stalo až v říjnu, v předchozích letech během září.

Co umí dvanáctky?

Apple v současnosti láká na iPhony s číslovkou 12 v názvu. Jednotlivé modely se od sebe liší především velikostí obrazovky. Nový iPhone 12 nabídne 6,1palcovou obrazovku, menší verze pak 5,4palcovou.

Dvě velikostní provedení jsou k mání také u luxusnější edice Pro, konkrétně se iPhone 12 Pro pochlubí 6,1palcovým displejem a iPhone 12 Pro Max 6,7palcovým. Verze Pro jsou luxusnější a mají teleobjektiv navíc na zadní straně.

Design všech novinek se dramaticky liší od všech předchůdců. Apple se v podstatě vrací do éry populárního iPhonu 5, kde prim hrály ostré hrany kovového rámu místo zaoblených bočnic.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12 ProVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12

Řada skalních fanoušků jistě tuto designovou změnu uvítá, už jen kvůli tomu, že konstrukce je lehčí, tenčí a v podstatě i menší.

Nárůst výkonu je u další generace iPhonů považován prakticky již za samozřejmost.

Zástupci amerického počítačového gigantu se nicméně pochlubili tím, že pracovní tempo je tak svižné, že na jablečných telefonech poběží například i League of Legends, což je populární videohra designovaná primárně pro klasické počítače. Tím dal Apple jasně najevo, jak dramaticky výkon narostl. Je to zásluha čipu Apple A14 Bionic, který mají všechny čtyři novinky.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 Pro

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 a 12 mini

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Špičkové mobily zlevnily o tisíce korun

Na nákup nového tabletu či chytrého telefonu patrně nebude příhodnější doba. U celé řady modelů je totiž možné ušetřit klidně i několik tisíc korun. Všechny...

Evropskému trhu se smartphony kraluje Xiaomi

Na evropském trhu se smartphony se ve druhém čtvrtletí nejvíce dařilo čínské společnosti Xiaomi. Té totiž patří v prodejích chytrých telefonů absolutní...

Výběr článků

Načítám