Hlavní obsah

Kupec se nenašel. Budoucnost telefonů od LG je nejistá

Novinky, bri

Smartphony LG se neprodávají tak, jak by si výrobce představoval. Proto se tento jihokorejský podnik podle serveru Techspot snaží najít kupce pro celou mobilní divizi, ale zatím neúspěšně. Pokud se tedy nestane zázrak – a kupec se opravdu nenajde, mohly by chytré telefony od LG nadobro zmizet z pultů obchodů.

Foto: Aziz Taher, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ve třetím čtvrtletí minulého roku prodalo LG pouze 6,5 milionu smartphonů. Svého času velmi populární značka chytrých telefonů má aktuálně podíl na trhu pouze okolo jednoho procenta.

Plačtivou situaci dokládají i finanční výsledky, smartphony jsou zkrátka pro LG dlouhodobě ztrátový byznys. Za posledních pět let jihokorejský podnik naakumuloval ztrátu ve výši 4,5 miliardy dolarů, tedy 99,9 miliardy korun.

LG ohebným displejům nevěří, mobil vybaví hned třemi obrazovkami

Mobil

A to navzdory tomu, že se vedení LG snažilo v minulosti hledat celou řadu řešení, jak negativním výsledkům zabránit. Jedním z nich bylo zeštíhlení výroby, kdy produkci svých levnějších modelů přenechává čínským firmám.

Zdroje serveru Techspot uvedly, že vedení společnosti jednalo již s několika zájemci o možném odprodeji mobilní divize, ale veškerá jednání nikam nevedla. Konkrétně mělo jít o Volkswagen či vietnamskou skupinu Vingroup JSC. Osud smartphonů od LG je tedy i nadále nejistý.

První rolovací smartphone

To je rozhodně škoda, neboť zajímavých nápadů má tento výrobce celou řadu. Letos se například pochlubil konceptem prvního rolovacího smartphonu na světě. Novinka vypadá na první pohled jako obyčejný smartphone. Hlavní rozdíl poznáte, když přístroj budete držet v režimu na šířku. Delší bočnice se totiž dovede posunout tak, aby zvětšila obrazovou plochu. Dotyková obrazovka se jednoduše vyroluje směrem nahoru.

V praxi díky tomuto řešení máte v kapse kompaktní telefon, který se ale jako mávnutím kouzelného proutku promění na zařízení o velikosti počítačového tabletu. LG zkraje letošního roku slíbilo, že novinka se v prodeji objeví ještě letos, bližší informace ale budou oznámeny později.

Reklama

Výběr článků

Načítám