Hlavní obsah

LG ohebným displejům nevěří, mobil vybaví hned třemi obrazovkami

Novinky, ort

Výrobci se v posledních měsících předhánějí, kdo nabídne zajímavější chytrý telefon s ohybnou obrazovkou. LG se však rozhodlo u svého prémiového modelu vydat jinou cestou. Má klasickou konstrukci, další dva displeje lze přidělat pomocí speciálního pouzdra.

Foto: archív výrobce

LG V60 ThinQ 5G

Článek

S ohebnými obrazovkami koketuje hned několik výrobců. Zpravidla ale naráží na řadu porodních bolestí, jako je například nižší odolnost. U některých modelů je dokonce možné dotykovou plochu poškrábat jen nehtem.

Právě takovým problémům se chtělo pravděpodobně LG vyvarovat, a tak u modelu LG V60 ThinQ 5G vsadilo na úplně jiný koncept. Mobil nabízí tradiční rovnou konstrukci s velkou 6,8palcovou obrazovkou.

Ani skleněná vrstva nepomůže. Ohebný displej se snadno poškrábe

Mobil

Stačí nacvaknout pouzdro

Ve chvíli, kdy potřebujete větší pracovní plochu, jednoduše nacvaknete speciální kryt, který má v sobě integrovanou druhou obrazovku se stejnou velikostí a parametry. Jde tedy o 6,8palcový panel s rozlišením 2460 x 1080 obrazových bodů.

Aby toho nebylo málo, z venkovní strany je ještě jeden malý informační displej. To abyste nemuseli telefon neustále rozkládat a zase skládat jen kvůli tomu, abyste se podívali, kolik je hodin, nebo kdo vám volá. Dohromady má tedy s nasazeným pouzdrem telefon hned tři obrazovky.

Jak již samotný název napovídá, telefon bude podporovat také rychlé mobilní sítě páté generace. I když se 5G může zdát pouze jako další mobilní standard, ve skutečnosti budou jeho přínosy daleko větší. Pátá generace mobilních sítí zpřístupní podle studií vysokorychlostní internet až pro miliardu lidí a zařízení. A co víc, umožní rozmach moderních technologií.

Foto: archív výrobce

LG V60 ThinQ 5G

Vysoká odolnost samozřejmostí

LG V60 ThinQ 5G bude navíc poměrně odolný, neboť nabídne certifikaci IP68 a armádní normu MIL-STD 810G. Vadit by tak telefonu neměly prach, voda ani pády z menších výšek. V útrobách se ukrývá Snapdragon 865, což je aktuálně nejrychlejší mobilní čipset. Ten má k dispozici 8 GB operační paměti, 128GB úložiště a 5000mAh baterii.

Fotoaparáty budou k dispozici tři. Vzadu se bude pyšnit hlavní 64MPx kamera, která bude doplněna o 13MPx objektiv. Selfie fotoaparát vepředu pak nabídne rozlišení 10 MPx.

Prodej novinky by měl začít v Severní Americe a Asii ještě v průběhu března. Kdy se tato zajímavá novinka dostane na pulty tuzemských obchodů, není zatím jasné.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Stadia promění mobily v herní konzole

Se službou Stadia se snaží společnost Google proměnit i méně výkonná zařízení na herní konzole, platí to například i o chytrých telefonech. Nyní americký...

Výběr článků

Načítám