Hlavní obsah

Ještě se nezačal prodávat, a už je vyprodaný. Zájem o špičkový smartphone je rekordní

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordní zájem o svou novou vlajkovou loď Galaxy S20 Ultra 5G v rámci předobjednávek ohlásila společnost Samsung. Zájem o tento přístroj byl tak vysoký, že se telefony rozebraly v podstatě ještě před startem oficiálního prodeje. Ten by měl začít až zkraje března.

Smartphony řady Samsung Galaxy S20 naživoVideo: Novinky

 
Článek

Celkem tři chytré telefony řady Galaxy S20 se představily v půlce února, prakticky bezprostředně poté odstartovaly i předobjednávky v tuzemských obchodech. Již nyní výrobce prozradil, že při startu prodeje se na všechny zákazníky nedostane.

„Enormním zájmem českých zákazníků jsme velmi mile překvapeni a jsme za něj rádi. Děkujeme za pochopení se zdrženými dodávkami a za trpělivost," řekl Tomáš Balík, ředitel divize mobilních zařízení společnosti Samsung v Česku a na Slovensku.

Podruhé a lépe. Ohebný smartphone Galaxy Z Flip zamířil do prodeje

Mobil

Chytrý telefon Galaxy S20 Ultra od společnosti SamsungVideo: archív výrobce

Další várka až v květnu

Zájemci mohou podle něj i nadále provádět předobjednávky na všechny modely až do 8. března, oficiálně odstartuje prodej 13. března. Počítat nicméně musí s tím, že dodávky přijdou později. Podle současných informací se s další várkou telefonů počítá až na květen.

Pokud zákazníci splní všechny podmínky, získají v rámci ceny telefonu rovněž nová bezdrátová sluchátka Galaxy Buds+ v ceně 4500 Kč. O sluchátka nepřijdou ani zájemci o dočasně vyprodaný Galaxy S20 Ultra 5G 512 GB, u kterého byly termín nákupu a dokončení registrace prodlouženy do 8. června 2020.

Základní model Galaxy S20 s 8GB operační pamětí a 128GB úložištěm stojí 22 990 Kč. Za vybavenější a větší variantu Galaxy S20+ pak případní zájemci zaplatí 25 990 Kč. Ta má přitom stejné úložiště i paměť.

Vcelku logicky nejdráž vyjde provedení Galaxy S20 Ultra, které představuje to nejlepší z celé řady vlajkových lodí jihokorejského elektronického gigantu. Verze s 12GB pamětí a 128GB úložištěm stojí 34 990 Kč, zatímco vrcholné provedení s 16GB pamětí a 512GB úložištěm pak 39 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Smartphone Galaxy S20 Ultra

Foto: archív výrobce

Smartphone Galaxy S20 Ultra

Co novinky umí?

Jak je z řádků výše patrné, novinky se budou nabízet ve třech velikostech. Model Galaxy S20 nabídne 6,2palcový displej. Větší bratříček Galaxy S20+ se pak pochlubí 6,7palcovou obrazovkou, to nejlepší v nabídce bude představovat Galaxy S20 Ultra, který bude disponovat 6,9palcovou úhlopříčkou. Rozlišení je ve všech provedeních Quad HD+.

Vedle hlavního senzoru mají všechny tři telefony na zadní straně také teleobjektiv, širokoúhlý objektiv a ultraširokoúhlý objektiv. Mezi jednotlivými fotoaparáty je možné dle libosti přepínat.

Všechny modely jsou navíc připraveny na éru 5G, je s nimi tedy možné přijímat nejnovější generaci mobilního internetu. Ta je však v České republice dostupná jen v pár městech.

Samsung věří, že všechny novinky poslouží také jako „kapesní konzole“. Řada Galaxy S20 nabízí displej s technologií 120 Hz, díky čemuž umožňuje velmi plynulé překreslení pohybu. Rozdíl by měl jít znát především v rychlých on-line akcích, jako je Fortnite či PUBG Mobile.

Foto: archív výrobce

Všechny tři novinky vedle sebe – zleva Galaxy S20, Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra

Foto: archív výrobce

Detialní pohled na fotoaparát nové vlajkové lodi

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung chce zatopit nejlepším iPhonům

Společnost Samsung představila minulý týden hned tři nové vlajkové lodi, které představují jednu z nejvážnějších konkurencí pro nejlepší iPhony od Applu....

Výběr článků

Načítám