Hlavní obsah

Stylové véčko se pochlubí ohebným displejem. Bude levnější než předchůdce

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle vlajkových lodí Galaxy S20 představila společnost Samsung také stylové véčko zvané Galaxy Z Flip. Jde v pořadí již o druhou generaci skládacího telefonu s ohebným displejem, která láká především na velmi povedený design a zároveň také atraktivnější cenovku

Stylové véčko Samsung Galaxy Z FlipVideo: archív výrobce

 
Článek

První telefon s ohebným displejem od Samsungu se jmenoval Fold, premiéru si odbyl loni. Tento model dovedl díky unikátní konstrukci zastat i funkci tabletu. První Fold má totiž dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože na větším displeji mohou současně používat tři aktivní aplikace.

Samsung odhalil nové krále mobilního světa. A navíc véčko s ohybným displejem

Mobil
Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Novinka takové ambice nemá, sází spíše na stylový vzhled a kompaktnější rozměry. Galaxy Z Flip nabízí displej s úhlopříčkou 6,7 palce, který se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně. Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce.

Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9. Na rozdíl od dalších smartphonů jihokorejského elektronického gigantu bude mít Galaxy Z Flip upravené uživatelské prostředí, které bude na míru šité ohebnému displeji.

Novinka využívá konstrukci skrytého kloubu. Základem je technologie s dvěma vačkami, vyrobenými tak, aby byl telefon v otevřeném i zavřeném stavu stabilní a skládací konstrukce nebyla na pohled vůbec znát. Galaxy Z Flip lze přitom otevřít prakticky v libovolném úhlu, podobně jako notebooky. Celý mechanismus navíc využívá technologii založenou na nylonových vláknech, která odpuzují nečistoty a prach.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Atraktivnější cenovka

Výrobce se netají tím, že má od druhé generace velké očekávání. „Nadšené přijetí modelu Galaxy Fold nám v Samsungu vlilo novou krev do žil. Galaxy Z Flip je další důležitý krok – postupně budujeme novou třídu skládacích smartphonů a přinášíme zákazníkům nové tvary, nové displeje, a především úplně nové mobilní zážitky,“ prohlásil TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics. „Díky jedinečnému skládacímu provedení mění Galaxy Z Flip definici mobilních zařízení a toho, co uživatelům dokážou nabídnout.“

Zatímco Galaxy Fold se v tuzemských obchodech nabízel za více než 50 000 Kč, novinka od jihokorejského elektronického gigantu bude levnější. Výrobce si model Galaxy Z Flip cení na 38 990 korun. Přístroj je již dostupný v tuzemských obchodech v rámci předobjednávek, oficiálně jej nicméně prodejci budou mít skladem až příští týden v pátek.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám