Hlavní obsah

Jak přimět mladé k očkování? V Řecku jim rozdávají mobilní internet zadarmo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Necháte se očkovat proti covidu-19? Tak dostanete mobilní internet zadarmo. K takovému kroku se odhodlalo Řecko, aby přilákalo k očkování děti ve věku 15 až 17 let. Upozornila na to agentura Reuters, která zároveň připomněla, že celková proočkovanost je v této dovolenkové destinaci podprůměrná.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Ilustrační foto

Článek

O kroku, který má popularizovat očkování mezi mladšími ročníky, rozhodla tamní vláda už v minulém měsíci. Tento týden pak Řecko začalo mladistvým mobilní data skutečně rozdávat.

Zajímavé je, že tato nabídka se nevztahuje pouze na lidi, kteří se chystají nechat naočkovat, ale také na jedince ve věku 15 až 17 let, kteří se nechali očkovat již dříve. Balíček s mobilními daty tedy mohou dostat skutečně všichni mladiství.

Černý trh s falešnými certifikáty a negativními koronavirovými testy jen kvete

Bezpečnost

Žádost o přidělení dat po očkování musí za náctileté provést rodiče či opatrovníci přímo na vládních stránkách. Pokud budou všechny náležitosti v pořádku, na zadaném mobilním čísle bude aktivován datový balíček na pět měsíců zadarmo, každý měsíc přitom bude možné vyčerpat bezplatně až 10 GB dat.

Řecko se snaží dlouhodobě přimět své obyvatele k očkování, v rámci Evropské unie i přesto vykazuje podprůměrnou proočkovanost. Podle serveru Ourworldindata.org je plně naočkováno v Řecku 60,3 % populace, v Česku je to pouze 56 %.

Podněty pro vakcinaci: Peníze zabírají, jinak nic

Evropa

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám