Hlavní obsah

IPhony 12 Pro jsou stále nedostatkovým zbožím

Novinky, Miloslav Fišer

První várka iPhonů 12 se v Česku rozebrala prakticky okamžitě po startu prodejů. Zkraje listopadu nicméně tuzemští obchodníci opět nejnovější chytré telefony od společnosti Apple naskladnili, platí to však pouze pro základní modely dvanáctkové řady. Nové iPhony 12 Pro, které cílí na náročnější uživatele, jsou navzdory vyšší cenovce stále nedostupným zbožím.

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Nové iPhony 12 jsou v prodeji již druhým týdnem. Sluší se nicméně zmínit, že ze čtyř novinek je možné oficiálně objednávat pouze dvě. Konkrétně je možné zakoupit iPhone 12 a luxusnější variantu iPhone 12 Pro. První zmiňovaný se v obchodech nabízí od 24 990 Kč, verze 12 Pro pak od 29 990 Kč.

Případní zájemci musí nicméně počítat s tím, že při objednání iPhonu 12 Pro si na většinu barevných variant a velikostí úložiště počkají zhruba do konce listopadu. Alespoň takové dodací lhůty na svých stránkách uvádí přímo společnost Apple.

Lze očekávat, že vysoká poptávka se bude opakovat také v případě dalších dvou verzí, které se do prodeje teprve chystají. Malý iPhone 12 mini a nejlepší provedení iPhone 12 Pro Max přijdou na trh až v listopadu, konkrétně v pátek 6. listopadu úderem 14. hodiny odstartují předobjednávky, o týden později by pak prodejci měli mít již telefony fyzicky skladem na svých obchodech. Ze všech čtyř novinek bude verze 12 mini nejlevnější, případní zájemci za ni zaplatí 21 990 Kč. Provedení 12 Pro Max pak startuje na částce 33 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max.

Co novinky umí?

Jednotlivé modely se od sebe liší především velikostí obrazovky. Nový iPhone 12 nabídne 6,1palcovou obrazovku, menší verze pak 5,4palcovou. Dvě velikostní provedení jsou k mání také u luxusnější edice Pro, konkrétně se iPhone 12 Pro pochlubí 6,1palcovým displejem a iPhone 12 Pro Max 6,7palcovým. Verze Pro budou luxusnější a budou mít teleobjektiv navíc na zadní straně.

Design všech novinek se dramaticky liší od všech předchůdců. Apple se v podstatě vrací do éry populárního iPhonu 5, kde prim hrály ostré hrany kovového rámu místo zaoblených bočnic. Řada skalních fanoušků jistě tuto designovou změnu uvítá, už jen kvůli tomu, že konstrukce je lehčí, tenčí a v podstatě i menší.

Apple všechna esa z rukávu ještě nevytáhl, chystá další podzimní tiskovku

Hardware

Představení chytrého telefonu Apple iPhone 12.Video: archív výrobce

Nárůst výkonu je u další generace iPhonů považována prakticky již za samozřejmost. Zástupci amerického počítačového gigantu se nicméně pochlubili tím, že pracovní tempo je tak svižné, že na jablečných telefonech poběží například i League of Legends, což je populární videohra designovaná primárně pro klasické počítače. Tím dal Apple jasně najevo, jak dramaticky výkon narostl. Je to zásluha čipu Apple A14 Bionic, který mají všechny čtyři novinky.

Novou vychytávkou u dvanáctek je funkce MagSafe, díky tomu bude možné na zadní stranu přidělat různorodé příslušenství. Využít to můžeme například při přidělávání telefonu do auta – nebudou potřeba žádné speciální nástavce, ke stojánku se telefon připne jednoduše magnetem. Například na zadní stranu půjde přidělat speciální kapsička, která bude fungovat jako peněženka pro bankovky či platební karty.

Více se o všech čtyřech nových telefonech s logem nakousnutého jablka dozvíte v našem dřívějším článku:

Předobjednávky nových iPhonů odstartovaly, koupit jdou ale jen dva

Mobil
Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 Pro.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 12 a 12 mini.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Applu klesl zisk, iPhony tolik netáhly

Čistý zisk americké technologické společnosti Apple ve čtvrtém finančním čtvrtletí klesl o více než sedm procent na 12,673 miliardy dolarů (zhruba 297 miliard...

Výběr článků

Načítám