Hlavní obsah

Celý automobil shořel. Viníkem může být vadná baterie v mobilu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung sice už stáhla z trhu více než 2,5 miliónu chytrých telefonů Galaxy Note 7, které mají vadnou baterii, mezi lidmi ale podle všeho vadné kousky stále jsou. Jeden takový se na konci minulého týdne postaral o velký rozruch v americkém Saint Petersburgu. Vadná baterie totiž zřejmě způsobila požár vozu Jeep Grand Cherokee.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hlavní postavou tohoto příběhu je Nathan Dornacher, který před svým domem vykládal ze svého jeepu nákup. Přitom však nechal uvnitř položený svůj nový chytrý telefon Galaxy Note 7, chtěl jej nechat dobít.

Když se vracel ze svého domu pro další tašky v kufru vozu, viděl už vůz pohlcený plameny. Zachránit se jej nepodařilo ani přivolaným hasičům. Ti pouze konstatovali, že epicentrum požáru skutečně vzniklo v místě, kde ležel telefon.

Takto dopadl vůz po požáru.

Dornacher je podle svého vyjádření pro televizní stanici Fox News již v kontaktu s americkou pobočkou Samsungu. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu nyní budou zkoumat, zda za požár skutečně mohla baterie.

Zda se Samsung bude nějak podílet na vzniklé škodě na vozu, zatím nicméně není jasné.

Vzhledem k tomu, že v různých částech světa došlo již k několika desítkám samovolného vznícení telefonů, je velmi pravděpodobné, že i v tomto případě má škody na svědomí vadná baterie.

Nepoužívejte Note 7, vyzvaly úřady

Před používáním chytrého telefonu Galaxy Note 7 již varovala americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC), která pravidelně upozorňuje na nebezpečné výrobky na trhu. Ještě předtím zakázaly používat tento smartphone americké aerolinky. [celá zpráva]

Jihokorejský elektronický gigant stáhl z trhu model Note 7 necelé dva týdny po oficiálním startu prodeje. Zároveň uživatele vyzval, aby kvůli defektu baterie přístroje vrátili, respektive vyměnili za jiné.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

Na problémy modelu Galaxy Note 7 v pondělí zareagovaly akcie jihokorejského elektronického gigantu, jejich cena se propadla o více než pět procent na dvouměsíční minimum. Tržní hodnota Samsungu se tak snížila o zhruba 13 biliónů wonů, tedy zhruba 280 miliard korun.

Galaxy Note 7 měl být přitom hlavním tahákem jihokorejského elektronického gigantu v předvánočním období. Měl konkurovat těm nejlepším chytrým telefonům na trhu. Podle počtu předobjednávek byl zájem o novinku rekordní. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám