Hlavní obsah

Vůbec nepoužívejte Galaxy Note 7, vyzvaly úřady Američany

Novinky, mif

Nejprve vyzval americký Federální úřad pro letectví uživatele, aby během letu nezapínali a ani nenabíjeli nový chytrý telefon Galaxy Note 7. K varování se nyní přidala i americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC), která však přístroj nedoporučuje lidem používat vůbec. A to poté, co se ukázalo, že kvůli defektu baterie některé přístroje dokonce explodovaly.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

„Majitelé zařízení Samsung Galaxy Note 7 by měli přestat používat své zařízení kvůli hrozbě vznícení baterie,“ stojí v prohlášení CPSC. Právě tento úřad pravidelně varuje před nebezpečnými produkty na americkém trhu.

Pracovníci CPSC dále uvedli, že spolupracují se společností Samsung na vydání oficiálního oznámení o stažení modelu Galaxy Note 7 z prodeje.

Fotografie modelu Galaxy Note 7 po výbuchu baterie zveřejněné na Twitteru.

Jihokorejský elektronický gigant nicméně už předtím uživatele vyzval, aby přístroje z bezpečnostních důvodů vrátili. „V reakci na hlášené případy týkající se Galaxy Note 7 jsme provedli důkladné vyšetřování a zjistili jsme závady na baterii tohoto mobilního zařízení. K 1. září došlo k 35 případům, které byly nahlášeny po celém světě,“ uvedli zástupci společnosti Samsung v oficiálním prohlášení.

Přestože byl v zahraničí přístroj v prodeji pouhé dva týdny, stáhla firma od uživatelů již více než 2,5 miliónu nových smartphonů. Kolik se jich prodalo dohromady a zda mají lidé modely, které mohou trpět vadou, stále ještě u sebe, zatím není jasné.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Akcie padají

Už v minulém týdnu varovaly některé aerolinky před používáním novinky v letadlech. Používat nebo nabíjet přístroj od jihokorejského elektronického gigantu během letu již zakázaly cestujícím aerolinky Qantas, Jetstar, Virgin Australia či například Singapore Airlines.

Na problémy modelu Galaxy Note 7 v pondělí zareagovaly akcie jihokorejského elektronického gigantu, jejich cena se propadla o více než pět procent na dvouměsíční minimum. Tržní hodnota Samsungu se tak snížila o zhruba 13 biliónů wonů, tedy zhruba 280 miliard korun.

Galaxy Note 7 měl být přitom hlavním tahákem jihokorejského elektronického gigantu v předvánočním období. Měl konkurovat těm nejlepším chytrým telefonům na trhu. Podle počtu předobjednávek byl zájem o novinku rekordní. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám