Hlavní obsah

Čekání je u konce, špičkové smartphony od Samsungu dorazily do Česka

Novinky, ort

V pátek se začaly oficiálně prodávat špičkové chytré telefony z řady Galaxy Note20 od Samsungu, které si odbyly premiéru už zkraje srpna. Jihokorejský elektronický gigant s nimi bude konkurovat těm nejlepším iPhonům od Applu, mimo jiné i šikovnou tužkou zvanou S Pen.

Smartphony řady Galaxy Note20 naživoVideo: Novinky

 
Článek

Galaxy Note20 vyjde případné zájemce na 25 990 Kč, provedení Ultra o deset tisíc korun dráž. Pokud lidé touží po největší 512GB paměti, mohou si Galaxy Note20 Ultra zakoupit za 38 990 Kč.

Jak je z řádků výše patrné, základ nabídky tvoří menší Galaxy Note20, to nejlepší na trhu má pak představovat model Galaxy Note20 Ultra. První zmiňovaný má 6,7palcový displej s rozlišením 2400 x 1080 obrazových bodů, druhý pak 6,9palcovou dotykovou plochu s 3088 x 1440 pixely.

Větší bratříček mimochodem nabídne rychlou obnovovací frekvenci 120 Hz, což ocení především hráči.

Velký displej a dotykový stylus. Galaxy Note se během let změnil k nepoznání

Mobil
Foto: Novinky

Galaxy Note20

Vysoký výkon i pro hráče

V obou případech se v útrobách zařízení ukrývá speciální stylus S Pen, jehož nová verze se dočkala řady vylepšení. Díky větší přesnosti a rychlosti to v praxi působí, jako když píšete opravdovým perem na papír. V režimu Anywhere můžete dotykové pero využít k pohodlnému ovládání přístroje, například k návratu na hlavní obrazovku stačí jediné klepnutí.

Vysoké pracovní tempo obou telefonů určuje osmijádrový procesor taktovaný až na 2,7 GHz, který má k dispozici 8 GB operační paměti, respektive až 12 GB v případě modelu Ultra. Kapacita úložného prostoru je podle modelu 256 nebo 512 GB.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Výrobce se netají tím, že s novinkami cílí nejen na náročné uživatele, ale také na hráče. Oba telefony tak budou podporovat cloudovou platformu xCloud od Microsoftu, a to v rámci předplatného Xbox Game Pass Ultimate.

Od 15. září si případní zájemci budou moci zahrát na telefonu více než stovku oblíbených her původně určených pro Xbox. Patří k nim hity jako Minecraft Dungeons či Gears 5.

Fotografická výbava je rozdílná

Není pochyb o tom, že budoucnost patří mobilním sítím páté generace, právě proto novinky 5G podporují. Vedle toho nechybí ani podpora moderního standardu WiFi 6.

Akumulátor u většího modelu nabízí kapacitu 4500 mAh, u menšího pak 4300 mAh. Telefony navíc podporují systém rychlého dobíjení – za pouhou půlhodinu se baterie nabijí na 50 % maximální kapacity.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Oba telefony nabízejí na čelní straně 10megapixelovou kameru, vzadu je však sestava fotoaparátů jiná. Note20 nabízí hlavní 12Mpx F1.8 OIS, teleobjektiv 64Mpx F2.0 3x bezztrátový zoom a ultraširokoúhlý 12Mpx F2.2 120°.

Proti tomu Note20 Ultra se chlubí touto sestavou – hlavní 108Mpx F1.8 OIS, teleobjektiv 12Mpx F3.0 5x optický zoom a ultraširokoúhlý 12Mpx F2.2 120°.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se měnil svět chytrých hodinek

Ve středu se bude konat velká tiskovka společnosti Samsung, na které bude k vidění celá řada novinek. Vedle očekávaných chytrých telefonů Galaxy Note by si...

Výběr článků

Načítám