Hlavní obsah

Ani skleněná vrstva nepomůže. Ohebný displej se snadno poškrábe

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung se snaží v posledních týdnech zaujmout svým druhým skládacím telefonem, který se chlubí ohebným displejem. Jedním z lákadel modelu Galaxy Z Flip má být vyšší odolnost v porovnání s předchůdcem. I tato dotyková plocha se ale relativně snadno poškrábe.

Véčko s ohebným displejem Samsung Galaxy Z Flip naživoVideo: Novinky

 
Článek

Právě nízká odolnost proti poškození je jedním z hlavních neduhů u ohebných displejů. Netýká se to přitom pouze výrobků od Samsungu, ale také přístrojů od konkurenčních výrobců. Model Galaxy Z Flip na tom měl být ale lépe, neboť je vůbec poprvé kryt ohybnou skleněnou vrstvou.

Youtuber Jerry Rig však nyní při detailní rozborce nového přístroje zjistil, že s odolností to zas tak slavné není. Šrám na displeji totiž dokázal vytvořit i pouhým nehtem. Nástrojům, jako je například nůž, tedy novinka logicky taky neodolala.

Ještě se nezačal prodávat, a už je vyprodaný. Zájem o špičkový smartphone je rekordní

Mobil

Youtuber Jerry Rig testuje odolnost nové skládačky od Samsungu

Podle serveru The Verge je dotyková plocha díky nové technologii skutečně odolnější než v případě předchůdce. Platí to nicméně o celkové odolnosti, například proti rozbití při pádech, na šrámy si uživatelé musí dávat pozor stále.

I tak je ale situace dramaticky lepší než v případě prvotiny Galaxy Fold. U ní mohly být vidět drobné vrypy na dotykové ploše například i od malých nečistot, které zůstaly v telefonu při složení.

Stylové véčko Samsung Galaxy Z FlipVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Líbivý vzhled, příjemnější cena

Galaxy Z Flip nabízí displej s úhlopříčkou 6,7 palce, který se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně. Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce. Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9.

Na rozdíl od dalších smartphonů jihokorejského elektronického gigantu bude mít Galaxy Z Flip upravené uživatelské prostředí, které bude na míru šité ohebnému displeji. Novinku lze totiž otevřít prakticky v libovolném úhlu, podobně jako notebooky. Uživatel tak může sledovat třeba jen půlku displeje a zbylou část telefonu používat jako stojánek.

Zatímco první smartphone s ohebným displejem Galaxy Fold se v tuzemských obchodech nabízel za více než 50 000 Kč, novinka od jihokorejského elektronického gigantu je levnější. Výrobce si model Galaxy Z Flip cení na 38 990 korun.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung chce zatopit nejlepším iPhonům

Společnost Samsung představila minulý týden hned tři nové vlajkové lodi, které představují jednu z nejvážnějších konkurencí pro nejlepší iPhony od Applu....

8K videa dají pamětím mobilů pěkně zabrat

Fotoaparáty v chytrých telefonech jsou rok od roku kvalitnější, nejnovější generace prémiových smartphonů tak bez problémů zvládají natáčet videa v rozlišení...

Výběr článků

Načítám