Hlavní obsah

Nejmenší iPhone je stále v prodeji. Ceny spadly pod 5000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple již oficiálně ukončila prodej svého nejmenšího iPhonu, který nese označení SE. V několika tuzemských obchodech jej lze nicméně stále ještě zakoupit. Ceny základního provedení spadly dokonce pod magickou hranici pěti tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Apple iPhone SEVideo: Apple

 
Článek

Ceny iPhonu SE v Česku startují podle Zboží.cz na 4890 Kč, to platí v případě základního modelu s 16GB pamětí. Částka vcelku pochopitelně roste ruku v ruce s tím, jak se zvyšuje kapacita úložného prostoru. Vyšplhat se tak v případě 128GB varianty může klidně i na více než deset tisíc korun.

Je nicméně nutné upozornit na to, že v některých obchodech již hlásí vyprodáno. Po ukončení oficiální nabídky ze strany Applu totiž jednotlivé obchody pouze doprodávají své skladové zásoby.

IPhone SE šel do prodeje v roce 2016. IPhone SE má čtyřpalcovou obrazovku s rozlišením 1136 × 640 obrazových bodů. Vzhledem je tato verze prakticky k nerozeznání od stařičkého modelu 5S, který si odbyl premiéru ještě dříve.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Apple iPhone SE

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE

Díky čtyřpalcové úhlopříčce se rozměry zařízení velmi zmenšily. Model s písmenky SE v názvu, což mimochodem znamená „Special Edition“ (speciální edice), tak logicky cílí na zákazníky požadující kompaktnější zařízení.

V útrobách kovového těla se nachází čip A9 s 64bitovou architekturou, který spolupracuje s koprocesorem M9.

Z další výbavy se sluší vyzdvihnout čtečku otisků prstů, integrovaný 4G/LTE modul pro příjem vysokorychlostního internetu, zabudovaný wi-fi adaptér s aktuálně nejrychlejším standardem 802.11ac či Bluetooth ve verzi 4.2. Nezapomnělo se ani na technologii NFC.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám