Hlavní obsah

Huawei jde s novým mobilem po krku Applu a Samsungu

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měřit se s těmi nejlepšími smartphony na trhu chce novinka zvaná Mate 20 Pro. Čínský Huawei vsadil na špičkový výkon a prémiové fotoaparáty, všemi těmito přednostmi se bude snažit konkurovat především vlajkovým lodím od Samsungu a Applu.

Foto: archív výrobce

Mate 20 Pro

Článek

Právě mezi zmiňovanými třemi společnostmi panuje v poslední době velká nevraživost. Huawei se totiž během letních prázdnin stal druhým největším výrobcem mobilů na světě, když předstihl americký Apple. A zástupci podniku se netají tím, že mají zálusk i na první příčku, kterou aktuálně drží jihokorejský Samsung. [celá zpráva]

V zabrání pomyslného trůnu má čínskému výrobci domoci právě Mate 20 Pro. Ten představuje to nejvýkonnější z portfolia společnosti Huawei, což je zásluha především nového procesoru Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra.

Vyšší výkon, šetrnější provoz

V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 % výkonnější, a přitom až o 40 % šetrnější k baterii. Více se o tomto výkonném čipsetu, který mimochodem pracuje se systémem umělé inteligence, dozvíte v našem dřívějším článku.

Do vínku dostal přístroj dále 6 GB operační paměti, 128GB úložiště a akumulátor s kapacitou 4200 mAh. Stroj nabízí 6,4palcový displej s rozlišením 3120 x 1440 obrazových bodů a technologií AMOLED, který zabírá prakticky celou čelní stranu telefonu.

Foto: archív výrobce

Mate 20 Pro

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na tři objektivy na zadní straně.

Mezi hlavní přednosti novinky patří také trojitý fotoaparát Leica, jehož objektivy jsou tak trochu netradičně uspořádány do čtverce. I díky tomu ale mimochodem zadní strana působí originálně a neokoukaně. Není velkým překvapením, že každý objektiv dělá něco jiného.

Hlavní senzor nabídne rozlišení 40 MPx, standardní úhel záběru, světelnost f1.8, ohnisko 27 mm. Dále je pak k dispozici teleobjektiv s 8Mpx barevným senzorem, světelností f2.4, ohniskem 80 mm, u kterého je k dispozici OIS. Trojlístek objektivů pak uzavírá širokoúhlý objektiv s 20Mpx barevným senzorem (f2.2, ohnisko 16 mm). Samozřejmostí je dvoutónový LED blesk či laserové a fázové ostření.

Dokáže nabíjet další přístroje

Výrobce u novinky láká také na rychlonabíjení. V případě, že bude smartphone dobíjen kabelem přímo ze sítě, dosáhne přibližně 70 % kapacity už za půl hodiny. Prostřednictvím bezdrátového napájení pak za 30 minut cca 30 % kapacity. Zajímavou novinkou je také zpětné bezdrátové nabíjení. To umožní plně využít vysokokapacitní baterie uvnitř telefonu a sdílet tak energii pro další přístroje, jako jsou například bezdrátová sluchátka.

V prodeji se Huawei Mate 20 Pro objeví zkraje listopadu za baťovských 24 999 Kč, předobjednávat je nicméně případní zájemci v tuzemských obchodech mohou již nyní.

Foto: archív výrobce

Mate 20 Pro

Foto: archív výrobce

Novinka může fungovat také jako nabíječka.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám