Hlavní obsah

Apple byl jen začátek. Huawei jde po krku i Samsungu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Huawei se podařilo ve druhém čtvrtletí letošního roku předstihnout konkurenční Apple v žebříčku nejúspěšnějších výrobců chytrých telefonů. Šéf divize pro spotřební elektroniku čínského podniku Richard Yu pro agenturu Reuters uvedl, že to byl jen začátek. Ambice podniku jsou daleko větší.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Všichni se mě teď pořád ptají, zda si v dalších měsících udržíme druhé místo,“ prohlásil Yu. „Taková otázka ale není na místě, už ve čtvrtém čtvrtletí bychom mohli být jedničkou,“ zdůraznil šéf čínské divize pro spotřební elektroniku.

Prvenství patří v současnosti společnosti Samsung, která prodala ve druhém čtvrtletí letošního roku 71,5 miliónu smartphonů. Jihokorejský podnik tedy ovládá 21 procent trhu.

Sázka na dobrý poměr cena / výkon

Dvojkou je Huawei s podílem 16 %. Tento výrobce prodal 54,2 miliónu chytrých telefonů, což je meziroční nárůst o 41 procent. Právě díky tomu se Apple posunul až na třetí příčku, prodal pouze 41,3 miliónu mobilů, což odpovídá tržnímu podílu 12 %.

Huawei dramaticky roste především díky tomu, že u svých přístrojů sází na zajímavý poměr cena / výkon. Stejně vybavené telefony zpravidla čínský podnik nabízí o několik tisíc levněji než konkurence.

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

Foto: archív výrobce

Huawei P20 Pro

V letošním roce navíc tato společnost ukázala, že dokáže přijít na trh i se zajímavými invencemi. Byl to totiž právě Huawei, kdo ukázal první telefon se třemi fotoaparáty. [celá zpráva]

Konkurence chystá novinky 

Na podzim se nicméně chystá společnost Apple stejně jako každý rok uvést na pulty obchodů nové iPhony. Už tento týden by se měla navíc ukázat nová vlajková loď jihokorejského elektronického gigantu. [celá zpráva]

Huawei tedy nebude mít cestu na vrchol vůbec jednoduchou.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám