Hlavní obsah

Nejdražší iPhony v historii. Nejlepší jablečný smartphone vyjde na 43 490 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple představila ve středu večer tři nové iPhony. Zástupci podniku pěli chválu, že půjde o nejvýkonnější, nejchytřejší a nejlepší smartphony s logem nakousnutého jablka v celé historii společnosti. Novinky však budou mít ještě jedno nej - půjde o nejdražší iPhony na trhu.

Apple iPhone XS a XS MaxVideo: archiv výrobce

 
Článek

Všechny přednosti tří novinek se promítly do pořizovací ceny. Menší iPhone XS bude startovat na ceně 29 990 Kč, za což případní zájemci získají 64GB kapacitu paměti. Nejlepší 512GB verze ale už vyjde na 40 490 Kč. Verze XS Max je logicky ještě dražší, cenovky startují na 32 990 Kč a vyšplhat se mohou až na 43 490 Kč.

Výrazně levnější bude nový iPhone XR, však také půjde o odlehčený model, který bude z představených novinek cenově nejvýhodnější. Vybaven bude 6,1palcovým displejem. Ceny se budou pohybovat od 22 490 Kč do 26 990 Kč.

Všechny představené novinky vychází designově z loňského iPhonu X, v útrobách přístrojů však tepou výrazně výkonnější součástky. Novými vlajkovými loděmi se stanou iPhony XS a XS Max, ty nabídnou úhlopříčky 5,8 a 6,5 palce. Podle zástupců podniku půjde o vůbec nejpokročilejší a nejvýkonnější smartphony s logem nakousnutého jablka.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Všechny nové iPhony vedle sebe

Oba iPhony dostanou kromě vyššího výkonu také podporu pro strojové učení v reálném čase. To v praxi bude využito například pro nejrůznější hry v rozšířené realitě. Vylepšení se dotklo také výdrže a odolnosti proti vodě.

Chválu pěl šéf Applu Tim Cook také na nové duální fotoaparáty, které jsou napojeny na systém umělé inteligence. Díky tomu dovede jablečný smartphone například sám poznat, že fotí v protisvětle a složit snímek z několika expozic tak, aby vypadal co možná nejlépe a bylo v něm co nejvíce detailů.

Více se o všech třech jablečných smartphonech dozvíte v naší on-line reportáži. [celá zpráva]

Apple iPhone XR Video: archiv výrobce

Foto: Stephen Lam, Reuters

IPhone XR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám