Hlavní obsah

Příznivější ceny, slušná výbava. Samsung láká na dva nové mobily

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se dvěma novými modely přichází na trh společnost Samsung. Obě novinky přitom patří do modelové třídy A, která láká především zajímavým poměrem cena/výkon. Některé prvky výbavy si nicméně přístroje přebírají z vrcholné řady S, která představuje to nejlepší z nabídky jihokorejského elektronického gigantu.

Foto: archív výrobce

Galaxy A6

Článek

Základní model Galaxy A6 je vybaven 5,6palcovým displejem s rozlišením 1480 x 720 obrazových bodů. Větší bratříček Galaxy A6+ má pak rovnou šestipalcovou obrazovku, a to při rozlišení 2220 x 1080 pixelů.

Obě novinky přinášejí vůbec poprvé do střední třídy Infinity AMOLED displej, který byl výsadou právě prémiové řady S. Okolo displeje jsou tak extrémně tenké rámečky, díky čemuž displej téměř splývá s okolím – to se hodí například při focení. Díky tomuto konceptu navíc Samsung dokáže přinést poměrně velkou obrazovou plochu v citelně kompaktnějším těle, než tomu bylo u dřívějších modelů.

Foto: archív výrobce

Porovnání velikosti obou novinek

Stejný kabát, jiné součástky

Vzhledem se nové smartphony podobají jako vejce vejci, byť rozdíly v proporcích jsou pochopitelně patrné na první pohled. Hardwarová výbava je nicméně rozdílná.

V menší šestce totiž tepe procesor Samsung Exynos 7 Octa, a to při taktu 1,6 GHz. Větší z novinek se pak chlubí čipem Qualcomm Snapdragon 450, který pracuje na taktu 1,8 GHz, měl by tak být v praxi o něco svižnější. Kapacita operační paměti i úložného prostoru je totožná – 3 GB a 32 GB –, přičemž nechybí podpora paměťových karet.

Rozdílné jsou u obou modelů také použité fotoaparáty. Galaxy A6 má vzadu i vepředu 16MPx senzor, zatímco Galaxy A6+ se chlubí hned třemi fotoaparáty. Vedle 24MPx snímače vepředu pro selfies totiž nalezneme na telefonu ještě duální optiku vzadu.

Foto: archív výrobce

Galaxy A6

Ta kombinuje rozlišení 16 a 5 MPx a dovoluje vylepšit momentky prostřednictvím režimu Live Focus, který uživateli umožňuje pozměnit hloubku ostrosti a upravit zaostření nejen před pořízením snímku, ale i po něm. Uživatelé mohou obohatit své snímky rozostřeným pozadím v řadě tvarů včetně srdce, hvězdy a dalších.

Model A6 bude možné pořídit za doporučenou maloobchodní cenu 7999 Kč a A6+ za 8999 Kč. S dostupností se v tuzemských obchodech počítá ještě během května.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám