Hlavní obsah

Nokia 3310 přijde letos ve vylepšené verzi

Novinky, mif

Nokia 3310 byla v minulém roce trefou do černého. Zájem o znovuzrozený tlačítkový model, jehož předobraz si odbyl premiéru už v roce 2000, byl totiž enormní. Není se tedy čemu divit, že společnost HMD Global, která přístroje se značkou Nokia v současnosti vyrábí, se rozhodla letos přijít s další vylepšenou verzí.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

 
Článek

Původní Nokia 3310 si odbyla premiéru už v roce 2000. Do prodeje se dostala v září, tedy v naprosto ideální dobu, na začátku předvánoční nákupní horečky. A sluší se připomenout, že horečka v případě tohoto modelu pokračovala i v následujících letech.

I díky tomu si tento dnes již legendární přístroj koupilo rekordních 136 miliónů lidí. Jde o jeden z nejúspěšnějších telefonů značky Nokia za celou její historii, alespoň co se celkových prodejů týče.

Foto: archív výrobce

Nokia 3310

Dramatická změna vzhledu

To byl patrně jeden z důvodů, proč v minulém roce přišla společnost HMD Global s reinkarnovaným modelem. Sluší se nicméně připomenout, že u něj na legendární novinku odkazovalo snad jen jméno. Tytam jsou ostře řezané linie, nahradily je zaoblené linky a celkově velmi úzká konstrukce. Popravdě nebýt tradičního bílého rámečku, který obklopuje displej a plynule přechází až do oblasti tlačítek, k legendě by novinku přirovnal patrně jen málokdo.

Nová Nokia 3310 nicméně zachovává tradiční konstrukci. Zhruba půlku těla tak zabírá displej a druhou pak klasická tlačítková klávesnice.

Foto: Archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Uvnitř přístroje se událo také mnoho změn. Alespoň v rychlosti připomeňme, že předchůdce měl 1,5palcový displej s rozlišením 84 x 84 obrazových bodů. A byl vcelku pochopitelně černobílý. Novinka je již barevná, je větší (2,4 palce) a navíc má i vyšší rozlišení – 240 x 320 pixelů.

Tím přehled vylepšení pochopitelně nekončí. Na zadní straně přibyl fotoaparát s rozlišením 2 MPx, který dokáže i natáčet videa. Přístroj je navíc možné snadno připojit k počítači prostřednictvím dodávaného USB kabelu. Poslouží také jako multimediální přehrávač, především hudbu je možné uložit na paměťovou kartu.

Foto: archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Příznivá cena?

Na jakých hardwarových součástkách bude stavět vylepšená verze, která se objeví v letošním roce, zatím není jasné. Vzhled by měl být nicméně stejný jako u loňského modelu, tím hlavním vylepšením má být totiž integrace LTE modemu pro příjem rychlého internetu.

Jak moc se plánované vylepšení promítne do pořizovací ceny, není zatím jasné. Lze nicméně předpokládat, že se výrobce bude snažit zachovat stejně příznivou cenovku jako v případě loňského modelu – ten se nabízel za méně než 1500 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám