Hlavní obsah

Bez pouzdra ani ránu. Nový iPhone X se snadno rozbije

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple začala na konci minulého týdne prodávat s velkou parádou nový iPhone X. Výroční provedení má představovat to nejlepší, co kdy americký počítačový gigant vyrobil. Alespoň tedy co se týče technologií. Odolnost novinky se totiž – mírně řečeno – nepovedla, glosují zahraniční média.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Rozbitý iPhone (ilustrační foto)

Článek

Na kvalitu konstrukce iPhonu X si stěžovalo již několik čerstvých majitelů, ale zároveň i někteří zahraniční recenzenti – i těm se totiž podařilo přístroj během testů rozbít. Stačilo přitom, aby novinka pouze jednou nešikovně upadla.

Skleněné přední i zadní strany nabízí i celá řada konkurenčních smartphonů, zatím žádný z přístrojů však nebyl tak náchylný na rozbití jako nejlepší model s logem nakousnutého jablka.

Ukázka poničeného iPhonu X

Ukázka poničeného iPhonu X

Fotografie rozbitých iPhonů doslova zaplavují sociální sítě. Uživatelé se přitom shodují, že jim jablečné smartphony spadly z poměrně malé výšky a rozhodně nešlo o nějaký zátěžový test. Vhodné je tak iPhony X používat společně s nějakými bezpečnostními pouzdry, které rozbití zadní strany zamezí.

IPhone X je aktuálně nejdražším chytrým telefonem v nabídce Applu. A dokonce to platí i při pohledu do celé desetileté historie smartphonů s logem nakousnutého jablka.

Základní model nabídne 64GB paměť a bude se v tuzemských obchodech podle oficiálních informací Applu nabízet za 29 990 Kč. Provedení s 256GB pamětí však bude citelně dražší. Případní zájemci za něj zaplatí 34 490 Kč.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

Co umí iPhone X

Novinka působí opravdu futuristicky, vzhledem se výrazně liší od loňských sedmiček. Okolo displeje má jen velmi tenké rámečky, takže displej o velikosti 5,8 palce zakrývá prakticky celou čelní stranu. Jde mimochodem o OLED panel, který by měl vynikat především špičkovým barevným podáním. Stejnou technologii používají ty nejlepší televizory na trhu.

Kvůli designu zmizelo ikonické domovské tlačítko z čelní strany, které se vždy nacházelo pod displejem. To přitom bylo už od první generace nedílnou součástí chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka.

Apple nicméně tvrdí, že tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů už není potřeba. Přístroj si totiž odemknete pomocí přední kamery. Ta využívá technologii TrueDepth Camera System a dokáže rozeznat přesné rysy obličeje, díky kterým přístroj následně odemkne. Podle Applu je toto řešení bezpečnější než čtečka otisků prstů.

Více se o iPhonu X dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám