Hlavní obsah

Nejdražší mobil v historii Applu. Nový iPhone X atakuje hranici 35 000 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple v úterý večer ukázala zbrusu nový iPhone X. Představuje prý to nejlepší, co kdy vyrobila. I proto americký počítačový gigant nastavil cenu velmi ambiciózně, nejlepší provedení bude stát bezmála 35 000 Kč. Nový model se tak stane nejdražším „jablečným” telefonem v historii společnosti.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

 
Článek

Nový iPhone X se bude prodávat ve dvou různých verzích, které se od sebe budou lišit kapacitou úložného prostoru. Základní model nabídne 64GB paměť a bude se v tuzemských obchodech podle oficiálních informací Applu nabízet za 29 990 Kč.

Provedení s 256 GB pamětí však bude citelně dražší. Případní zájemci za něj zaplatí 34 490 Kč. Vyšší částku zatím americký počítačový gigant za chytrý telefon nikdy nepožadoval.

Předobjednávky odstartují 27. října, fyzicky skladem budou mít prodejci iPhone X 3. listopadu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Špičková výbava

Písmeno X v názvu je římskou číslicí a napovídá, že letos iPhony slaví desáté výročí. Novinka působí opravdu futuristicky, vzhledem se výrazně liší od loňských sedmiček. Okolo displeje má jen velmi tenké rámečky, takže displej o velikosti 5,8 palce zakrývá prakticky celou čelní stranu.

Jde mimochodem o OLED panel, který by měl vynikat především špičkovým barevným podáním. Stejnou technologii používají ty nejlepší televizory na trhu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Kvůli designu zmizelo ikonické domovské tlačítko z čelní strany, které se vždy nacházelo pod displejem. To přitom bylo už od první generace nedílnou součástí chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka.

Apple nicméně tvrdí, že tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů už není potřeba. Přístroj se totiž odemknete pomocí přední kamery. Ta využívá technologii TrueDepth Camera System a dokáže rozeznat přesné rysy obličeje, díky kterým přístroj následně odemkne. Podle Applu je toto řešení bezpečnější než čtečka otisků prstů.

Více se o iPhonu X a dalších novinkách, které se představily na úterní tiskové konferenci, dozvíte v naší on-line reportáži. [celá zpráva]

Apple Watch series 3Video: archív výrobce

Apple iPhone 8 a 8 PlusVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám