Hlavní obsah

Menší vlajkové lodi nechystáme, vzkázal Samsung uživatelům

Novinky, chm

Internetem několik posledních týdnů kolují spekulace o tom, že Samsung pracuje na zmenšených verzích svých vlajkových lodí. Modely Galaxy S8 a S8+ se však žádného kompaktnějšího provedení nedočkají, jak nyní potvrdili zástupci jihokorejského elektronického gigantu.

Samsung Galaxy S8 a S8+Video: archív výrobce

 
Článek

Trend v oblasti chytrých telefonů je jasný, rok od roku jsou větší a výkonnější. Najít vlajkovou loď nějakého výrobce s úhlopříčkou menší než pět palců, je takřka nemožné.

Někteří uživatelé přesto touží po kompaktnějších rozměrech. Právě jim se v minulosti snažila vyhovět společnost Samsung, která svoje nejlepší smartphony nabízela také v menších provedeních. Modely zpravidla nebyly tak výkonné, ale díky kompaktním rozměrům se těšily poměrně velké popularitě.

U aktuálně nabízených osmiček se s žádným provedením mini nepočítá. Pro server PhoneArena to uvedli přímo zástupci jihokorejského elektronického gigantu.

Dvě různé velikosti

Případní zájemci se tak budou muset spokojit s aktuální nabídkou. Nové vlajkové lodi Samsungu se prodávají ve dvou různých verzích. Obě přitom patří k tomu nejlepšímu, co je aktuálně na trhu k dispozici. Menší Galaxy S8 má 5,8palcový displej, větší verze S8+ 6,2palcový panel.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Zleva: Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Svým výkonem obě osmičky patří k tomu nejlepšímu, co je aktuálně na pultech obchodů k dostání. V útrobách přístroje tepe osmijádrový čip, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,7 GHz. Počítat uživatelé mohou také se 4 GB operační paměti a rychlým úložištěm s kapacitou 64 GB.

Díky tomu dokážou smartphony fungovat podobně jako stolní počítač. Další novinkou je umělá inteligence zvaná Bixby. V podstatě jde o virtuálního asistenta, který je schopen s uživatelem prostřednictvím mobilu komunikovat a plnit jím zadané úkoly.

Prémiové fotoaparáty

Totožné jsou u obou novinek fotoaparáty. Stejně jako u předchůdců výrobce vsadil na technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7. To je hodnota, které nedosahuje většina objektivů klasických digitálních zrcadlovek.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy S8

Dobrá světelnost by se měla příznivě promítnout do obrazové kvality při špatných světelných podmínkách. Pro úplnost dodejme, že objektiv na přední straně má rozlišení osm megapixelů, světelnost je opět skvělých F1,7.

Více se o nových smartphonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám