Hlavní obsah

Opomíjení sourozenci Nokie 3310. Do prodeje míří tři nové smartphony

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Nokia se těší v letošním roce nebývalému zájmu díky reinkarnovanému modelu 3310, který ve své době patřil k těm nejpopulárnějším přístrojům na trhu. Ten nyní míří na pulty tuzemských obchodů, a to i s chytřejší posilou – třemi novými smartphony, jež jsou tak trochu neprávem opomíjeny.

Nokia 6Video: archív výrobce

 
Článek

Nokia 3310 je patrně tím nejlákavějším, co tato značka v letošním roce uvede na trh. Koneckonců zájem ze strany zákazníků překvapil i samotné obchodníky. [celá zpráva]

Sluší se podotknout, že model 3310 se začne prodávat oficiálně až v průběhu června, minulý týden však již odstartovaly předobjednávky v zahraničí i tuzemských obchodech. Ve stejnou dobu odstartovaly i předobjednávky na nové smartphony – modely Nokia 3, 5 a 6, byť se o nich tolik nemluvilo.

Sázka na atraktivní cenu

A je to rozhodně škoda, neboť mají skutečně co nabídnout. Základ nabídky bude tvořit Nokia 3, u které se počítá s baťovskou cenovkou 3999 Kč. Nokia 5 pak bude nabízena o 1500 korun dráž, tedy za 5499 Kč. A konečně vrchol nabídky s pořadovým číslem šest vyjde v tuzemských obchodech na 6799 Kč.

Foto: archív výrobce

Nokia 6

Šestka disponuje 5,5palcovým displejem s Full HD rozlišením a unibody konstrukcí, která je vyrobena z monolitu slitiny hliníku a hořčíku. Telefon je navíc vybaven duálními reproduktory s chytrým audio zesilovačem a certifikovanou podporou Dolby Atmos.

Vrcholné provedení bude pracovat pod operačním systémem Android, stejně jako i zbylé dvě novinky – Nokie 5 a 3. Ty vycházejí designově z šestky, budou však menší. Pětka nabídne 5,2palcový displej a trojka pak pětipalcový.

Nokia 5Video: Archiv výrobce

Nokia 3 Video: Archiv výrobce

Bez dotykového displeje i systému

Pro úplnost dodejme, že u výše zmiňované Nokie 3310, která neláká na žádný operační systém ani dotykový displej, startují ceny v Česku podle nákupního rádce Zboží.cz na částce 1589 Kč.

Více se o modelu 3310 dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám