Hlavní obsah

IPhony se budou nabízet i v červené barvě

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaujmout především něžnější pohlaví se snaží společnost Apple s novou edicí chytrých telefonů iPhone. Ty se totiž budou ještě v průběhu tohoto měsíce nabízet také v červené barvě. Výrobce si přitom za takové provedení bude účtovat stejnou cenu jako v případě dalších barevných kombinací.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone – červená edice

Článek

Společnost Apple se již v úterý pochlubila tím, že uvede do prodeje nový iPad. [celá zpráva]

Krátce poté přišlo oznámení, že smartphony s logem nakousnutého jablka se dočkají úplně nového barevného provedení. V červené barvě bude k dispozici jak menší iPhone 7, tak větší verze 7 Plus. Červená barva doplní stávající nabídku – tedy stříbrné, zlaté a vesmírně šedé provedení.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone – červená edice

Se zahájením prodeje červené edice se počítá už na konci tohoto týdne. Ceny by přitom měly zůstat nastaveny stejně jako v případě aktuálně nabízených barevných provedení. Menší sedmička tak bude podle internetového obchodu amerického počítačového gigantu startovat na částce 24 390 Kč, verze 7 Plus pak bude stát od 28 190 Kč.

Výrobce přesto část financí z prodeje červených smartphonů věnuje na boj proti šíření HIV.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone – červená edice

Co umí nejnovější iPhony?

V současnosti jsou v prodeji iPhony s pořadovým číslem sedm. Model iPhone 7 je vybaven stejně jako předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Velký důraz byl kladen na kvalitu fotoaparátů, a to především u větší verze 7 Plus. Ta se na zadní straně pyšní hned dvěma objektivy, i se senzorem vepředu má tak plusko dohromady tři fotoaparáty. Díky tomu by mělo pořizovat daleko kvalitnější momentky.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony vedle sebe

Nové iPhony přišly o sluchátkový konektor, což může být považováno za nedostatek. Apple alespoň vylepšil zabudované reproduktory, nově jsou stereofonní. Jeden je nad displejem, druhý pod ním. V režimu na šířku si tak uživatelé skutečně vychutnají stereofonní zvuk.

Konstrukce je nově vodotěsná a ukrývá nový procesor Apple A10, který je dvakrát výkonnější než jeho předchůdce. Novinky by tak měly být připraveny na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. I přesto se podařilo zvýšit proti předchozí generaci výdrž baterie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám