Hlavní obsah

Očekávaný Honor 6X míří na pulty obchodů. Bude lákat na příznivou cenu

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prémiové smartphony se v tuzemských obchodech prodávají běžně za více než 15 tisíc korun. Novinka od společnosti Honor nicméně bude citelně levnější, stát bude méně než polovinu. Na pultech tuzemských obchodů se objeví hned zkraje března.

Honor 6XVideo: archív výrobce

 
Článek

Honor 6X byl odhalen na lednovém veletrhu CES v americkém Las Vegas. A už tehdy bylo jasné, že půjde o cenově příznivější model, přestože to výrobce oficiálně neprozradil. [celá zpráva]

Nyní je již jasné, že to bude skutečně pravda. Zástupci společnosti totiž potvrdili, že novinka se bude od 1. března v tuzemských obchodech nabízet za baťovských 6990 Kč. A s ohledem na nabízenou výbavu je to částka opravdu lákavá, podobně vybavené smartphony se totiž jinak nabízí klidně i o několik tisíc korun dráž.

Foto: rim, Novinky

Honor 6X

Pracovní tempo u tohoto chytrého telefonu udává procesor Huawei Kirin 655, u nějž jsou čtyři jádra taktována na 2,1 GHz a další čtyři na 1,7 GHz. Do vínku dostal tento stroj 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet typu microSD.

Displej má úhlopříčku 5,5 palce a nabízí rozlišení Full HD. Pro úplnost dodejme, že rozměry telefonu jsou 150,9 × 72,6 × 8,2 mm a hmotnost činí 162 g. Přístroj pracuje pod operačním systémem Android.

Foto: rim, Novinky

Honor 6X

Další výhoda je jasná už při pohledu na zadní stranu novinky. A to nejen kvůli tomu, že je vyrobena z poměrně odolné kovové slitiny. Na zadní straně se totiž ukrývá dvojitý fotoaparát, kterým se chlubil například už i loňský model Honor 8. Ten však patří do vyššího segmentu, model 6X však duální optiku přináší vůbec poprvé i do kategorie cenově příznivějších chytrých telefonů.

K čemu dvojitá optika s rozlišením 12 megapixelů slouží v praxi? Jeden objektiv se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou zachytit více světla a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek, jak jsme si mohli přímo na veletrhu sami vyzkoušet.

Foto: rim, Novinky

Na zadní straně se pyšní dvojitý fotoaparát.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám