Hlavní obsah

Apple řeší stejný problém jako Samsung. Nový iPhone prý vybuchl ještě před rozbalením

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybuchující telefony jsou po problémech okolo modelu Note 7 bez nadsázky noční můrou společnosti Samsung. Stejný problém však nyní musí řešit také konkurenční Apple. Jednomu uživateli údajně explodoval nový iPhone 7 Plus ještě dříve, než jej stihl vybalit z originální krabičky. A to údajně už při transportu.

Foto: osobní archív Kroopthesnoop

Takto vypadal přístroj po vybalení z krabičky.

Článek

Na celý případ na diskusním serveru Reddit upozornil uživatel vystupující pod přezdívkou Kroopthesnoop. Ten zároveň zveřejnil fotografie toho, jak poničený iPhone vypadal hned po rozbalení.

Balíček, ve kterém telefon dorazil, byl údajně na první pohled viditelně poničený. Kroopthesnoopův kolega, jenž si přístroj objednal, prý nejprve myslel, že přepravce s balíkem nenakládal příliš dobře. Nakonec se však ukázalo, že poničen je i samotný telefon.

Foto: osobní archív Kroopthesnoop

Takto vypadal přístroj po vybalení z krabičky.

Krabička s telefonem byla na některých místech ohořelá a celý telefon poničený, jako po explozi. Právě proto je Kroopthesnoop přesvědčen o tom, že muselo během transportu dojít k výbuchu vlivem vadného akumulátoru.

Apple se oficiálně k problému ještě nevyjádřil, přístroj však již mají údajně jeho technici na expertizu. Ta by měla prokázat, zda nejde o sehraný podvod, případně zda telefon nebyl skutečně poničen nevhodným způsobem přepravy.

Na výsledky expertizy si však budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

Problémy Samsungu

Problém s přehřívajícími se bateriemi, které mohou dokonce i explodovat, řeší několik posledních týdnů společnost Samsung u nového modelu Galaxy Note 7. Tento model se začal prodávat na přelomu září a října. Jihokorejský elektronický gigant byl nicméně už pár dní poté nucen začít celosvětově smartphony z prodeje stahovat.

„V reakci na hlášené případy týkající se Galaxy Note 7 jsme provedli důkladné vyšetřování a zjistili jsme závady na baterii tohoto mobilního zařízení. K 1. září došlo k 35 případům, které byly nahlášeny po celém světě,“ uvedli tehdy zástupci společnosti Samsung v oficiálním prohlášení.

Fotografie modelu Galaxy Note 7 po výbuchu baterie zveřejněné na Twitteru. 

Přestože byl v zahraničí přístroj v prodeji pouhé dva týdny, stáhla firma od uživatelů již více než 2,5 miliónu nových smartphonů.

Svolávací akce platí pro celý svět. „Zákazníci z České republiky mohou kontaktovat naše zákaznické kontaktní centrum na bezplatné telefonní lince 800 726 786, kde jim budou poskytnuty bližší informace, jak dále postupovat, a zodpovězeny případné dotazy k jimi zakoupenému modelu Galaxy Note 7,“ konstatovali zástupci Samsungu.

Před používáním chytrého telefonu Galaxy Note 7 varovala i americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC), která pravidelně upozorňuje na nebezpečné výrobky na trhu. Ještě předtím zakázaly používat tento smartphone americké aerolinky. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám