Hlavní obsah

Nových iPhonů je nedostatek. Obrovský zájem je především o větší verzi

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice a dalších státech se v pátek začnou oficiálně prodávat nové iPhony. Už nyní se dá nicméně předpokládat, že se nedostane na všechny zájemce. Poptávka po některých verzích jablečných smartphonů je totiž tak vysoká, že jsou velmi nedostatkovým zbožím.

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

 
Článek

Ve vybraných zahraničních státech se začaly nové iPhony 7 a 7 Plus nabízet už minulý týden v pátek. A stejně jako v minulých letech se před obchody Applu stály fronty.

Už tehdy však zástupci Applu varovali, že některé verze smartphonů nemusí být v obchodech k dostání. O větší iPhone 7 Plus a černou variantu menší sedmičky byl zkrátka v internetovém předprodeji takový zájem, že se na některé kamenné prodejny nedostalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku a Austrálii zahájili prodej nových iPhonůVideo: Reuters

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nového iPhonu se dočkali i zájemci v Hong KonguVideo: Reuters

Ani v následujících dnech se zástupcům amerického počítačového gigantu nepodařilo zvýšit dodávky obou novinek natolik, aby se situace v zahraničí zlepšila. IPhony s pořadovým číslem sedm jsou tak velmi často nedostatkovým zbožím i na trzích, kde již byl prodej oficiálně zahájen.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že přístrojů nebude dostatek ani během zahájení druhé prodejní vlny, která se týká například i České republiky. V některých obchodech bude prodej zahájen o půlnoci ze čtvrtka na pátek, v dalších až v pátek ráno.

Za více než 21 000 korun

Ceny menšího modelu začínají na 21 190 Kč, v případě většího provedení pak na 24 990 Kč.

IPhone 7 je vybaven stejně jako jeho předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony vedle sebe

Velký důraz byl kladen na kvalitu fotoaparátů, a to především u větší verze 7 Plus. Ta se na zadní straně pyšní hned dvěma objektivy, i se senzorem vepředu má tak plusko dohromady tři fotoaparáty. Díky tomu by mělo pořizovat daleko kvalitnější momentky.

Nové iPhony přišly o sluchátkový konektor. I když to může být považováno za nedostatek. Apple alespoň vylepšil zabudované reproduktory, nově jsou stereofonní. Jeden bude nad displejem, druhý pak pod ním. V režimu na šířku si tak uživatelé skutečně vychutnají stereofonní zvuk.

Konstrukce je nově vodotěsná a ukrývá nový procesor Apple A10, který je dvakrát výkonnější než předchůdce. Novinky by tak měly být připravené na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. I přesto se podařilo zvýšit proti předchozí generaci výdrž baterie.

Více se o obou novinkách dozvíte z našeho dřívějšího článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 7 a 7 Plus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám