Hlavní obsah

Zájem o nové iPhony je rekordní. Přesná čísla však Apple tají

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předobjednávky na nové iPhony 7 a 7 Plus byly spuštěny před necelým týdnem. Zástupci společnosti Apple však stále mlčí o tom, jak se oběma novinkám daří. Zahraniční média tak začala spekulovat, že fanoušky nové sedmičky příliš neoslovily. Šéf amerického T-Mobilu John Legere však nyní prohlásil, že obavy nejsou rozhodně namístě.

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

 
Článek

Debatu o možném neúspěchu rozvířil samotný Apple. Ten se totiž v minulosti vždy chlubil tím, jak velký zájem zákazníci o nové smartphony s logem nakousnutého jablka mají, letos se však zástupci amerického počítačového gigantu rozhodli tuto tradici porušit.

Zájem o novinky je však i přesto údajně enormní. „Předobjednávky jsme spustili minulý týden v pátek o půlnoci. Zájem byl tak enormní, že rozbil všechny předchozí předprodeje iPhonů v celé historii T-Mobilu,“ prohlásil Legere.

Šéf amerického T-Mobilu John Legere na Twitteru potvrdil, že zájem o obě novinky je rekordní.

Podle jeho slov je tak zájem o obě novinky rekordní, přesná čísla však neprozradil. V současnosti tak není jasné ani to, zda mají lidé větší zájem o menší sedmičku, nebo větší verzi 7 Plus.

Krátce po T-Mobilu se úspěchem předobjednávek pochlubil také konkurenční americký operátor Sprint. Podle něj je zájem o nové iPhony o 375 % vyšší než před rokem.

Předobjednávat iPhony 7 a 7 Plus je možné už i v České republice. V tuzemských obchodech však samotný prodej započne o týden později než v zahraničí, tedy v pátek 23. září. Ceny menšího modelu začínají na 21 190 Kč, v případě většího provedení pak na 24 990 Kč.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

IPhone 7

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

IPhone 7 Plus

Vyšší odolnost, lepší fotoaparáty

A co vlastně obě novinky umí? IPhone 7 je vybaven stejně jako předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Velký důraz byl kladen na kvalitu fotoaparátů, a to především u větší verze 7 Plus. Ta se na zadní straně pyšní hned dvěma objektivy, i se senzorem vepředu má tak plusko dohromady tři fotoaparáty. Díky tomu by mělo pořizovat daleko kvalitnější momentky.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 7 a 7 Plus

Nové iPhony přišly o sluchátkový konektor. I když to může být považováno za nedostatek. Apple alespoň vylepšil zabudované reproduktory, nově jsou stereofonní. Jeden bude nad displejem, druhý pak pod ním. V režimu na šířku si tak uživatelé skutečně vychutnají stereofonní zvuk.

Konstrukce je nově vodotěsná a ukrývá nový procesor Apple A10, který je dvakrát výkonnější než předchůdce. Novinky by tak měly být připravené na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. I přesto se podařilo zvýšit proti předchozí generaci výdrž baterie.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Nový iPhone 7 Plus

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Marketingový ředitel Applu Phil Schiller ukazuje, co dovede duální fotoaparát u nového iPhonu 7 Plus.

Reklama

Výběr článků

Načítám