Hlavní obsah

Samsung chtěl doběhnout Apple. A vymstilo se mu to

Novinky, mif

Skandál okolo vadných baterií v chytrém telefonu Galaxy Note 7, které ve více než dvou desítkách případů vzplanuly, stále neutichá. Jak nyní upozornila agentura Bloomberg, společnost Samsung si však patrně za problémy může sama. Snažila se totiž dostihnout konkurenční Apple.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Není žádným tajemstvím, že minimálně ve světě chytrých telefonů jsou obě jmenované společnosti největšími rivaly. Když se podle zdrojů agentury Bloomberg vedení jihokorejského elektronického gigantu zkraje letošního roku dozvědělo, že nové iPhony nepřinesou žádná dramatická vylepšení, rozhodlo se práce na modelu Galaxy Note 7 uspíšit.

Důvod byl prý prostý, jednoduše chtěl Samsung celý svět překvapit ještě dříve, než přístroje s logem nakousnutého jablka spatří světlo světa. Apple by pak vypadal, že nemá dostatek inovací na to, aby stačil Jihokorejcům konkurovat.

Rozhodnutí o zrychlení vývoje sedmičky měl dát údajně samotný prezident mobilní divize Samsungu DJ Koh. Následně měli být jednotliví dodavatelé součástek tlačeni k tomu, aby zrychlili dodávky dílů.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Apple předběhli, ale…

Že to nebylo příliš moudré rozhodnutí, se ukázalo záhy. Samsung sice Apple doběhl a špičkový přístroj skutečně odhalil několik dní před novými iPhony, krátce poté se ale ukázalo, že baterie v modelu Galaxy Note 7 jsou vadné. Šetření ukázalo, že při nabíjení nad 60 % může dojít k přehřátí, či dokonce ke vzplanutí akumulátoru.

Jihokorejský elektronický gigant tak byl nucen stáhnout z trhu více než 2,5 miliónu přístrojů, jež mohly mít defekt baterie.

Svolávací akce platí pro celý svět. „Zákazníci z České republiky mohou kontaktovat naše Zákaznické kontaktní centrum na bezplatné telefonní lince 800 726 786, kde jim budou poskytnuty bližší informace, jak dále postupovat, a zodpovězeny případné dotazy k jimi zakoupenému modelu Galaxy Note 7,“ konstatovali zástupci Samsungu.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Úřady před smartphonem varovaly

Před používáním chytrého telefonu Galaxy Note 7 již varovala americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC), která pravidelně upozorňuje na nebezpečné výrobky na trhu. Ještě předtím zakázaly používat tento smartphone americké aerolinky. [celá zpráva]

Note 7 v současnosti již v obchodech nelze koupit a v tuto chvíli není ani jasné, kdy a zda vůbec bude prodej obnoven.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám