Hlavní obsah

A zase se stojí fronty. Nové iPhony vylákaly do ulic jablečné nadšence

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

O půlnoci na pátek oficiálně odstartuje ve vybraných státech prodej nových chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka. Některé nadšence nové iPhony 7 a 7 Plus zlákaly natolik, že ve frontě před obchody čekají už od čtvrtečních ranních hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před obchody v Sydney a Tokiu se začaly tvořit fronty na nové iPhony Video: Reuters

 
Článek

Fronta se tvořila například před oficiálním obchodem amerického počítačového gigantu v australském Sydney, upozornila agentura Reuters. Odpoledne už před prodejnou čekalo zhruba tucet zájemců.

První ve frontě stál student Marcus Barsoum. Není bez zajímavosti, že tento mladík se stane pravděpodobně jedním z prvních majitelů nové sedmičky na světě. Pokud mu tedy za jeho místo ve frontě nenabídne někdo zajímavý obnos peněz, jak sám prozradil.

Místo přenechá za sto tisíc

Nutno podotknout, že za prvenství by případný zájemce zaplatil více než za samotný jablečný smartphone. „Své místo? To si cením na čtyři až pět tisíc dolarů,“ uvedl Marcus na dotaz reportéra agentury Reuters. Pro lepší představu, v přepočtu jde o částku mezi 96 a 120 tisíci korun.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony vedle sebe

Fronta nadšenců se začala tvořit také před obchodem v japonském Tokiu.

Lidé v ní čekají už déle než půl dne a do zahájení prodeje stále zbývá několik dlouhých hodin. „Jsem tu už dvanáct hodin, ale stojí to za to,“ prohlásila dívka, která ve frontě stála třetí. Několik jedinců za ní čekání nevydrželo a ve frontě spalo.

Češi si budou muset počkat

V první vlně prodej iPhonů začne kromě Austrálie a Japonska například také v USA. Zbytek světa, a to včetně Čechů, si na obě novinky s logem nakousnutého jablka bude muset počkat až do příštího pátku 23. září.

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

Oba nové iPhony jsou nicméně v tuzemských obchodech k mání v rámci předobjednávky. Ceny menšího modelu začínají na 21 190 Kč, v případě většího provedení pak na 24 990 Kč.

IPhone 7 je vybaven stejně jako jeho předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Více se o obou novinkách dozvíte z našeho dřívějšího článku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám