Hlavní obsah

Levný mobil od Coolpadu láká na nízkou hmotnost a tenkou konstrukci

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý vzhled byl výsadou především smartphonů ze střední a vyšší třídy. V poslední době se ale s designovými ambicemi setkáváme stále častěji i v segmentu těch nejlevnějších přístrojů. Důkazem je nový chytrý telefon Coolpad Modena 2, který láká na nízkou hmotnost a tenkou konstrukci.

Foto: archív výrobce

Coolpad Modena 2

Článek

Na první pohled může druhá generace modelu Modena působit jako velký smartphone. Jak je u současné generace v podstatě již zvykem, má totiž poměrně velkou dotykovou obrazovku – 5,5 palce. Přesto si tento stroj udržel útlý pas, jeho tloušťka je pouze 7,8 mm. Poměrně nízká je i hmotnost, novinka váží 143 g.

Mimochodem použitý panel dokáže zobrazit na danou cenovou kategorii barvy velmi věrně a obraz se nijak nedeformuje ani při pohledu z jakékoliv strany. Rozlišení je však pouze HD, tedy 1280 x 720 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Coolpad Modena 2

Smartphone Modena 2 je vybaven čtyřjádrovým procesorem Mediatek MT6735p, který pracuje na frekvenci 1 GHz. Tento čip má dále 2 GB operační paměti. Výkon se tedy nemusí zdát na první pohled příliš oslnivý, pokud však přihlédneme k pořizovací ceně – necelé čtyři tisíce korun – je víceméně odpovídající.

Pro uložení dat je k dispozici úložný prostor s kapacitou 16 GB. Samozřejmě nechybí ani slot na paměťové karty, prostřednictvím kterého je možné rozšířit místo o další desítky gigabajtů. Fotoaparáty na přední i zadní straně disponují rozlišením 8 Mpx. Hlavní snímač na zadní straně mimochodem do tohoto čínského přístroje dodala společnost Sony.

Chytrý telefon Coolpad Modena 2 se v tuzemských obchodech začal prodávat minulý týden. Podle nákupního rádce Zboží.cz ceny startují na 3999 Kč, vyšplhat se však mohou klidně téměř k hranici pěti tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám