Hlavní obsah

Akční kamery se stěhují do chytrých telefonů

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré telefony v minulých letech odsunuly na druhou kolej satelitní navigace v automobilech. V poslední době zdatně konkurují klasickým fotoaparátům a vše nasvědčuje tomu, že již brzy nahradí i další segment elektroniky. Na mušce jsou tentokrát akční kamery.

Foto: archív výrobce

Kyocera DuraForce Pro

Článek

Integrací akční kamery se chlubí nový odolný smartphone Kyocera DuraForce Pro. Na zadní straně tohoto přístroje tak nalezneme hned dva objektivy. Jeden slouží jako klasický 13megapixelový fotoaparát, druhý pak jako zmiňovaná akční kamera.

Podle výrobce dokáže tento model natáčet videa v záběru až 135° a rozlišení Full HD. Hlavní výhoda je nasnadě, uživatel s sebou na cestách nemusí vláčet další přístroj, vystačí si pouze s jediným zařízením – se svým chytrým telefonem.

Foto: archív výrobce

Kyocera DuraForce Pro

Smartphone by měl navíc bez újmy přežít i v těch nejextrémnějších podmínkách. Splňuje totiž certifikaci IP67 i armádní normu odolnosti MIL-STD 810G. To v praxi znamená, že telefonu nevadí prach, voda (do hloubky jednoho metru), špína ani pády z velkých výšek (až 1,8 m). Dokáže navíc pracovat i při extrémních výkyvech teplot, od -25 do 55 °C.

Ani za své další parametry se nemusí Kyocera DuraForce Pro stydět. Je vybavena pětipalcovým displejem s rozlišením Full HD. Pracovní tempo udává procesor Qualcomm Snapdragon 617, jehož čtyři jádra jsou taktována na 1,5 GHz a další čtyři na 1,2 GHz. Tento čip má dále k dispozici 2 GB operační paměti a 32GB úložný prostor.

Novinka od společnosti Kyocera by se měla začít prodávat ještě v letošním roce v USA. Zda dorazí ještě letos také do Evropy, zatím není jasné. Otazník také visí nad její pořizovací cenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám