Hlavní obsah

Apple prodal miliardu iPhonů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Apple se podařilo pokořit důležitý milník. Prodeje iPhonů tento týden překonaly pomyslnou hranici jedné miliardy. V tomto čísle jsou samozřejmě započítány všechny jablečné smartphony, které se kdy vyráběly.

Apple iPhone SEVideo: Apple

 
Článek

„IPhone se stal jedním z nejdůležitějších, nejúspěšnějších a svět měnících produktů v celé naší historii. Je to víc než jen stálý společník, iPhone je nezbytnou součástí našich každodenních životů,“ prohlásil k pokoření milníku šéf Applu Tim Cook.

Nezapomněl zdůraznit, že nejnovějšímu jablečnému smartphonu se velmi daří. „Vypustili jsme do světa velmi úspěšný iPhone SE, z reakcí zákazníků jsme nadšení,“ podotkl Cook.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Šéf Applu Tim Cook na pondělní tiskovce

Poptávka po iPhonu SE je skutečně vysoká. I když americký počítačový gigant přesná prodejní čísla neprozradil, v obchodech byl tento přístroj i po několika měsících od zahájení prodeje nedostupný. A to i v tuzemsku. [celá zpráva]

IPhone SE má čtyřpalcovou obrazovku s rozlišením 1136 × 640 obrazových bodů. Vzhledem je novinka prakticky k nerozeznání od stařičkého modelu 5S, který si odbyl premiéru už před třemi roky.

Díky čtyřpalcové úhlopříčce se rozměry zařízení velmi zmenšily. Novinka s písmenky SE v názvu, což mimochodem znamená „Special Edition“ (speciální edice), tak logicky cílí na zákazníky požadující kompaktnější zařízení.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE

V útrobách kovového těla se nachází čip A9 s 64bitovou architekturou, který spolupracuje s koprocesorem M9. Z další výbavy se sluší vyzdvihnout čtečku otisků prstů, integrovaný 4G/LTE modul pro příjem vysokorychlostního internetu, zabudovaný wi-fi adaptér s aktuálně nejrychlejším standardem 802.11ac či Bluetooth ve verzi 4.2. Nezapomnělo se ani na technologii NFC.

Bližší informace o modelu SE naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Ještě letos by měl nicméně americký počítačový gigant uvést dva úplně nové iPhony. Řeč je o modelech s pořadovým číslem sedm, které se již tradičně budou nabízet s větší a menší obrazovkou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám