Hlavní obsah

Nejlepší smartphone od Samsungu se bude vyrábět i v odolné verzi

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung se chystá uvést do prodeje vylepšenou verzi své vlajkové lodi. Chytrý telefon Galaxy S7 by tak měl dostat výrazně odolnější konstrukci, která si toho nechá líbit opravdu hodně. Upozornil na to server Venture Beat.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7 Active

Článek

Příchod novinky zástupci jihokorejského elektronického gigantu zatím oficiálně nepotvrdili, přesto jsou již nyní jasné prakticky všechny jeho parametry, a dokonce i vzhled.

Hlavní předností chystaného modelu Galaxy S7 Active má být vyšší odolnost. Telefon je kvůli tomu prakticky po celém svém obvodu vybaven gumovou ochranou, díky níž by měl bez újmy vydržet pády i z vyšších výšek.

Nevadí ani pády z výšek

Konkrétně bude splňovat certifikaci armádní normy odolnosti MIL-STD, v jejímž rámci by měl zvládnout pády z výšky až téměř dva metry. Zároveň by měl být schopen pracovat i při extrémních teplotách.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7

Už základní model Galaxy S7 je odolný proti vodě a prachu, to nabídne samozřejmě také model Active. Díky certifikaci IP 68 tak může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

V ostatních parametrech by se už novinka lišit neměla. V útrobách tak bude tepat osmijádrový procesor, jehož čtyři jádra budou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz. Ten bude doplněn o 4 GB operační paměti. Úložný prostor s kapacitou 32 GB přitom bude možné rozšířit díky čtečce paměťových karet.

Jen s rovným displejem

Displej bude mít úhlopříčku 5,1 palce a rozlišení 2560 × 1440 obrazových bodů. Verze se zakřiveným dotykovým panelem se podle všeho nabízet nebude. Zakřivený displej tak zůstane výsadou modelu Galaxy S7 edge.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7 edge

Lze předpokládat, že totožné budou také použité fotoaparáty, které jsou mimochodem u základní verze S7 jedním z největších lákadel. Jihokorejský výrobce totiž vůbec poprvé použil technologii tzv. duálních pixelů. [celá zpráva]

Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7. Objektiv na přední straně má stejnou světelnost a rozlišení pět megapixelů.

Otazník zatím visí nad tím, zda bude Galaxy S7 Active dostupný i v Evropě. Předchozí vlajkové lodi v odolném kabátku totiž nabízela společnost Samsung pouze v USA. Cena zatím také nebyla prozrazena.

Reklama

Výběr článků

Načítám