Hlavní obsah

Asus pomalu odhaluje nové mobily, premiéru budou mít na konci měsíce

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asus se proslavila především jako výrobce počítačů a jednotlivých komponent. V nadcházejících měsících se bude však tento výrobce snažit zaujmout zákazníky hlavně novými mobily. Přestože premiéru budou mít až na konci května, už nyní je začal pomalu odhalovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Upoutávka na nové chytré telefony od společnosti AsusVideo: ASUS

 
Článek

Na půlminutovém videu jsou v některých prostřizích vidět právě nové chytré telefony. Výrobce se jejich přesné kontury sice snaží stále maskovat, ale už nyní je zřejmé, že představeny budou přinejmenším tři nové přístroje.

Ty se zřetelněji odhalují už na samém konci videa. Jednat by se mělo o různá provedení vrcholné verze Zenfone 3. [celá zpráva]

Vysoký výkon? Spíše lepší cena

Podle dříve uniklých informací by měla být jedna z trojek vybavena 5,5palcovým displejem s rozlišením Full HD a procesorem Snapdragon 650. Procesor by měl mít podle neoficiálních informací k dispozici 3 GB operační paměti. Jedinou další informací, která zatím na zahraniční servery unikla, je použití 12megapixelového fotoaparátu.

Foto: archív výrobce

Na videu jdou vidět tři nové telefony

Další novinkou by měl být model Zenfone 3 Deluxe. Půjde v podstatě o vylepšenou verzi výše popsané trojky, která navíc nabídne větší displej. Trojlístek pak uzavírá Zenfone 3 Max, který bude patrně lákat na lepší výdrž díky většímu akumulátoru.

Šéf společnosti Asus Jerry Shen v rozhovoru pro server DigiTimes uvedl, že novinky nebudou konkurovat těm nejlepším chytrým telefonům na trhu. Mají představovat cenově dostupnější alternativu, které však nebude chybět dostatek výkonu. O přesných cenách však zatím samozřejmě nepadlo ani slovo.

Záplava novinek na Computexu

Jasno by nicméně mělo být už v pondělí 30. června, den před zahájením veletrhu Computex. Právě v rámci novinářského dne totiž budou všechny informace o nových smartphonech vypuštěny do světa.

Očekává se také, že Asus ukáže nové chytré hodinky Zenwatch a počítačové tablety Zenpad. O nich se však zatím toho příliš neví.

Veletrh Computex 2016 se bude konat od úterý 31. května do soboty 4. června. Výrobci z různých koutů světa by na něm měli ukázat nové počítače, notebooky, čtečky elektronických knih, chytré hodinky, počítačové tablety a v neposlední řadě samozřejmě i smartphony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám