Hlavní obsah

O nové iPhony je obrovský zájem, Apple nestíhá vyrábět

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci společnosti Apple se zatím oficiálně nepochlubili, jak se prodává nejnovější iPhone SE. Vše ale nasvědčuje tomu, že skvěle. Poptávka je tak vysoká, že americký počítačový gigant nezvládá nové jablečné smartphony vyrábět. Kvůli tomu nyní navýšil výrobní kapacity.

Apple iPhone SEVideo: Apple

 
Článek

Původně se ve druhém čtvrtletí letošního roku měly vyrobit až čtyři milióny iPhonů SE. Apple však své plány přehodnotil a zvýšil objednávky na pět miliónů, uvedl server DigiTimes.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Apple iPhone SE

Tato zpráva je poměrně překvapivá. Většina analytiků totiž ve vyhlídkách na další období roku předpovídá, že prodeje smartphonů obecně budou spíše klesat. Důvodem je přesycení trhu, zákazníci zkrátka nekupují tolik telefonů jako dříve, protože ty jejich jim ještě dobře slouží.

Jak se ale zdá, americký počítačový gigant podobné problémy nemá. Už krátce po zahájení prodejů iPhonu SE server The Next Web informoval, že je novinka u většiny amerických prodejců zcela vyprodaná.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE

Patrně i kvůli tomu se vedení Applu rozhodlo objednávky navýšit. Podle serveru DigiTimes, který se opírá o informace výrobců procesorů pro model SE, se navýšení navíc netýká pouze druhého kvartálu, ale také toho třetího – v něm by se mělo vyrobit také pět miliónů jablečných mobilů.

Americký počítačový gigant tedy počítá, že ještě před vypuknutím vánoční horečky – během druhého a třetího kvartálu – prodá minimálně deset miliónů iPhonů SE.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám