Hlavní obsah

Špičkové mobily chystá Huawei i HTC

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový iPhone SE od společnosti Apple není jediným smartphonem, který se bude v nadcházejících týdnech snažit bojovat o přízeň zákazníků. Premiéru svých nových top modelů chystají také další dva velcí výrobci – Huawei a HTC.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Huawei

Článek

Jako první si odbyde premiéru novinka od společnosti Huawei, stane se tak ve středu 6. dubna. Je prakticky už jasné, že půjde o novou vlajkovou loď s označením P9.

Na akci láká výrobce pozvánkou, na které jsou vyobrazené dva kruhy. Ty jsou poměrně důležité, protože odhalují jednu z hlavních předností chystaného stroje. Konkrétně je řeč o integraci duálního fotoaparátu.

Foto: archív výrobce

Huawei P9 by se měl pyšnit dvěma objektivy

Duální fotoaparáty nicméně nejsou kdovíjak převratnou novinkou, jak by se mohlo na první pohled zdát. Hned několik takových telefonů bylo v minulých letech k dostání od společnosti HTC.

Dva objektivy na zadní straně nalezneme například u modelu HTC One M9+. V praxi druhý senzor pomáhá například při ostření. Uživatel si po pořízení snímku bude moci vybrat, zda má být čitelnější postava v popředí, nebo v pozadí. Zbytek snímku je pak jemně rozostřen, aby působil profesionálněji. U momentek je navíc možné i po jejich pořízení pracovat s hloubkou ostrosti, případně nedopatřením rozmazané objekty doostřit.

Zda bude stejným způsobem fungovat duální fotoaparát také u novinky od společnosti Huawei, ukáže až dubnová tiskovka.

Aby výrobce čekání fanouškům trochu zkrátil, zveřejnil i první obrázky zachycující některé detaily telefonu. Jde například právě o dvojici objektivů, jak je vidět na snímku výše, či o čtečku otisků prstů a kovový rámeček okolo telefonu.

Foto: archív výrobce

Novinka od společnosti Huawei by měla mít kovový rámeček

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na čtečku otisků prstů

To nejvýkonnější na trhu

O týden později, v úterý 12. dubna, chystá vlastní tiskovku také společnost HTC. Ta odhalí přímého konkurenta právě pro Huawei P9. Nový top model se bude jmenovat HTC 10.

Na internet už dříve unikly parametry tohoto chystaného smartphonu. Měl by být vybaven 5,2palcovou obrazovkou s rozlišením Quad HD (1440 x 2560 obrazových bodů). Pracovní tempo pak bude udávat procesor Qualcomm Snapdragon 820, tedy aktuálně nejvýkonnější mobilní čip na světě. Ten bude spolupracovat se 4GB pamětí.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti HTC

Na výběr budou modely s kapacitou 32 GB a 64 GB, v obou případech však bude možné úložný prostor zvětšit prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Další výbava čítá USB-C konektor, čtečku otisků prstů, stereofonní reproduktory BoomSound a v neposlední řadě i opticky stabilizovaný fotoaparát s rozlišením 12 MPx. Vše bude pracovat pod operačním systémem Android.

Ani jeden z technických parametrů zatím zástupci společnosti HTC nepotvrdili, se všemi detaily vyčkávají až na oficiální tiskovku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám