Hlavní obsah

Špičkové smartphony od HTC a Samsungu dorazí do Česka v dubnu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový top model HTC One M9 se začne v České republice prodávat 13. dubna, tedy pouhých pár dní před tím, než na trh dorazí další špičkový smartphone – Samsung Galaxy S6. Obě novinky byly představeny na začátku března na největším mobilním veletrhu Mobile World Congress ve španělské Barceloně.

Foto: archiv firem

Zleva HTC One M9 a Samsung Galaxy S6 edge

Článek

Cena HTC One M9 bude startovat na částce 19 990 Kč, vyjde tedy nepatrně dráž než základní model Galaxy S6. Novinka od společnosti Samsung se totiž začne 17. dubna prodávat za sumu 19 799 Kč. Na pultech obchodů se objeví v tento den také verze Galaxy S6 edge, která bude lákat především na zakřivený displej. Zájemci za zakřivenou novinku zaplatí 23 799 Kč.

Nová vlajková loď HTC One M9 se svým vzhledem velmi podobá předchozím dvěma generacím. Konstrukce je tak celokovová a na čelní straně zaujmou stereofonní reproduktory, které jsou umístěny nad a pod displejem. Dvojice reproduktorů nově nabízí simulaci prostorového zvuku Dolby Surround 5.1.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Displej zůstal jako u předchůdce pětipalcový a nabízí Full HD rozlišení. V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810 pracující na frekvenci 2 GHz a 3 GB operační paměti. Úložiště nabízí kapacitu 32 GB.

Na zadní straně smartphonu nalezneme senzor s rozlišením 20 megapixelů a čočku ze safírového skla, díky čemuž by se měla minimalizovat možnost poškození. Samozřejmostí je možnost natáčet 4K videa.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Obě novinky od Samsungu jsou si svou výbavou velmi podobné. Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je právě zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce rozlišením 2560 x 1440 pixelů.

Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části na bočnice – jde tedy o první chytrý telefon, který má obrazovku umístěnou hned na třech stranách. K čemu je to dobré, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

V obou modelech je osazen první 64bitový procesor na světě vyrobený 14nm technologií. Konkrétně se jedná o osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4. Výkonnější hardware byste v současnosti hledali jen velmi těžko.

Ve výbavě obou telefonů nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Tu měla už předchozí generace s pořadovým číslem pět. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám