Hlavní obsah

CES 2015: K mobilu půjde připojit už i víno

Novinky, mif (Las Vegas)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Výrobci mají v dnešní době tendenci digitalizovat vše, co je jen možné. Ukazuje to i mladá společnost Kelvin na největším počítačovém veletrhu International Consumer Electronics Show (CES) v americkém Las Vegas. Představila zařízení, které milovníkům vína přinese „chytřejší cestu, jak pít“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na veletrhu byla k vidění novinka zvaná Kelvin Duo. Jde v podstatě o zařízení ze dvou částí - pružného náramku, který se natáhne na láhev vína a jednoduchého přijímače s malým displejem.

Funguje to jednoduše, náramek odesílá bezdrátově informace o teplotě vína a přijímač je zobrazuje. Na základě předvolených dat pak dokáže určit, zda je daná konkrétní odrůda správně vychlazená a případně majitele upozornit, že s jeho vínem není něco v pořádku.

Foto: mif, Novinky

Kelvin Duo

Společnost Kelvin však pracuje na novější verzi zvané Blue. Ta by se měla na trhu objevit už v průběhu letošního jara a její hlavní předností bude možnost spolupracovat s chytrými telefony – podporovány mají být nejdříve iPhony od Applu a posléze také přístroje s operačním systémem Android.

Kelvin Blue bude nejen hlídat teplotu, ale lidé si budou moci vést prostřednictvím chytrého telefonu také záznamy o tom, jaké druhy jim chutnají nejvíce, přistupovat do internetové databáze vín, nebo si od smartphonu nechat doporučit, jaké pochutiny se k jejich nápoji hodí nejlépe.

Samozřejmě nebudou chybět ani upozornění, pokud nebude s vínem něco v pořádku.

Za jakou cenu se bude Kelvin Blue nabízet, výrobce zatím neprozradil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám