Hlavní obsah

ViewSonic ukázal dva extrémně odolné mobily. Líbit si toho nechají opravdu hodně

Novinky, Jakub Kynčl (Čcheng-tu)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čcheng-tu

Všeobecně panuje názor, že nejméně kvalitní výrobky vznikají právě v nejlidnatější zemi světa. Jenže právě v Číně existuje poptávka po kvalitě a zejména pak po odolnosti. To je i jeden z důvodů, proč zástupci společnosti ViewSonic v čínském Čcheng-tu prezentovali dva nové telefony – jeden klasický s klávesnicí a druhý s dotykovou obrazovkou a operačním systémem. Oba toho vydrží opravdu hodně.

BEZ KOMENTÁŘE: Společnost ViewSonic v Číně ukázala, co všechno vydrží její nový smartphoneVideo: Jakub Kynčl, Novinky

 
Článek

Společnost ViewSonic je známá spíše tvorbou monitorů, projektorů, plazmových displejů či digitálních fotorámečků. Firma sídlící v Kalifornii se však snaží uspět také na trhu s mobilními telefony. A hlavním lákadlem je odolnost. Zástupce podniku v minulém týdnu představoval na akci Michelin Challenge Bibendum v Číně nové telefony, které se začnou prodávat v příštím roce.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Mobil ViewSonic s dotykovým displejem.

„Dnešní mobilní telefony, které používají lidé v Evropě a USA nic nevydrží. Maximálně po třech letech je lidé musí měnit. Obvykle se v nich pokazí nějaká součástka a vzhledem k vysokým cenám oprav je jednodušší koupit si nový mobil. Své dva nové mobilní telefony chceme uvést na trh v příštím roce. Nebudeme s ostatními soutěžit v parametrech, jako jsou velikost displeje, rozlišení fotoaparátu či tloušťka mobilu. Přineseme ale mobily, se kterými budete moci dělat vlastně cokoliv,” uvedl zástupce firmy ViewSonic pro Novinky.

Jeden ze dvou telefonů disponuje klasickou mechanickou klávesnicí, zatímco druhý má dotykový displej. Telefon by měl bez větších potíží vydržet delší dobu v teplotě -10 stupňů Celsia. Stejně tak čtyřicítky nad nulou by neměly být problémem. Pětimegapixelový fotoaparát lze dnes považovat spíše za průměr, ale neurazí. Už proto, co s telefonem můžete dělat, aniž by se mu něco stalo.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Verze mobilu ViewSonic s mechanickou klávesnicí

Pád na zem ani jednomu telefonu neublíží, stejně tak, jako delší pobyt pod tekoucí vodou. Máte chuť si po displeji trochu zaskákat a dupnout si na něj? Ani přístroji s dotykovou obrazovkou to nevadilo. Cena by se měla po uvedení na trh u obou typů pohybovat pod 10 000 korun.

Na trhu to nicméně novinky od společnosti ViewSonic nebudou mít vůbec jednoduché, už nyní existuje celá řada dalších zajímavých alternativ. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám