Hlavní obsah

S extrémně tenkými mobily se roztrhnul pytel

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se v poslední době předhánějí, kdo nabídne tenčí chytrý telefon. Poté, co společnost Apple oznámila, že iPhone s pořadovým číslem šest opět zhubnul, přispěchala na trh společnost Oppo s modelem R5 – nejtenčím smarphonem na světě. Jak se ale zdá, prvenství si neudrží příliš dlouho.

Foto: archív výrobce

Oppo R5 je aktuálně nejtenčím smartphonem na světě. Prvenství si ale nejspíše nebude užívat příliš dlouho.

Článek

Kvůli větší obrazovce nové chytré telefony od společnosti Apple samozřejmě narostly do výšky i šířky, tloušťku se ale americkému počítačovému gigantu podařilo srazit ze stávajících 7,6 mm (iPhone 5S) na 6,9 mm v případě iPhonu 6, respektive na 7,1 mm v případě verze Plus.

Honba za extrémně tenkými smartphony si však vyžádala i svou daň. Ukázalo se, že konstrukce iPhonu 6 Plus není příliš odolná. Řada majitelů nového jablečného telefonu si stěžovala, že přístroj se jim ohnul. Stačilo, aby jej měli v kapse u kalhot a sedli si.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPhone 6 se ohýbá, stěžují si zákazníciVideo: Unbox Therapy

I přesto výrobci boj o nejtenčí smartphone na světě nevzdávají. Dokazuje to například společnost Kazam, která na konci října ukázala přístroj Tornado 348 s tloušťkou pouze 5,15 mm. Titul nejtenčí smartphone na světě však tomuto britskému výrobci jen pár dní poté uzmul model Oppo R5 s 4,9mm tělem.

Na pulty obchodů se však chystá ještě tenčí chytrý telefon. Čínský výrobce Vivo se již nechal slyšet, že chce pokořit pomyslnou hranici čtyř milimetrů. Novinka by měla mít v pase přesně 3,8 mm, což znamená, že dva na sobě položené přístroje budou stejně velké jako iPhone 5S, jak výrobce názorně ukazuje i na prvních snímcích.

Foto: archív výrobce

Porovnání nového smartphonu společnosti Vivo s iPhonem 5S

Nutno podotknout, že při honbě za co nejtenčí konstrukcí si výrobci dávají kvůli problémům s ohýbáním iPhonu 6 Plus daleko větší pozor na odolnost konstrukce. Například u Kazamu Tornado 348 pokrývá přední i zadní stranu odolné sklo Gorilla Glass. K ohybům by tak docházet nemělo.

Jak vyřeší odolnost společnost Vivo, zatím není jasné. Otazník visí také nad další hardwarovou výbavou novinky. Jisté tak není ani to, kdy přesně se přístroj objeví v prodeji a jaká bude jeho cena.

Foto: archív výrobce

Kazam Tornado 348

Reklama

Výběr článků

Načítám