Hlavní obsah

Samsung vypustil do světa vylepšený top model Galaxy S5 Plus

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plnohodnotný nástupce aktuálního top modelu Galaxy S5 se ukáže nejdříve až příští rok, ještě před Vánocemi se proto společnost Samsung rozhodla uvést na trh vylepšenou verzi aktuálně prodávané pětky nazývanou jednoduše S5 Plus. Upozornil na to server GSM Arena.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5 Plus je od původní pětky k nerozeznání.

Článek

Samsung Galaxy S5 Plus se na první pohled absolutně nijak neliší od základního modelu, všechna vylepšení se totiž ukrývají v útrobách přístroje. Novinka dostala podporu rychlejšího standardu LTE kategorie 6, díky čemuž zvládá datové přenosy při teoretické rychlosti až 300/50 Mb/s. Pětka uměla stahovat data pouze rychlostí 150 Mb/s.

Další změnou je integrace zcela nového procesoru – původní čtyřjádrový čip Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz nahradil modernější Snapdragon 805. Ten má také čtyři jádra a pracuje při frekvenci 2,5 GHz, disponuje však citelně výkonnějším grafickým jádrem Qualcomm Adreno 420, což by měli ocenit především náruživí hráči.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5

V ostatních parametrech je verze Plus totožná s předchozím modelem. Dotykový displej novinky tak má uhlopříčku 5,1 palce a rozlišení 1080p. Nechybí ani snímač otisků prstů, ukrývá se v domovském tlačítku pod dotykovým panelem.

16megapixelový fotoaparát dokáže zaznamenávat videa v rozlišení 4K. Velkou předností tohoto modelu je i vysoká odolnost. Certifikace IP 67 zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a mrazu. Dokonce může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden metr.

Samsung Galaxy S5 Plus se zatím objevil pouze na zahraničních stránkách jihokorejského elektronického giganta. Zda bude před Vánocemi dostupný také v České republice, zatím není jasné. Otazník visí také nad prodejní cenou novinky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám