Hlavní obsah

Vlajková loď od Sony zlevnila o tisíce korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlajková loď od Sony zlevnila za poslední dva měsíce na historické minimum. Ceny chytrého telefonu Xperia Z2 startují v Česku už na 12 740 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia Z2

Článek

Ještě v březnu se Xperia Z2 prodávala v tuzemských obchodech za 17 500 Kč. Cena však postupně klesala, až v květnu spadla k hranici 15 000 korun. Letní měsíce propad ještě prohloubily až pod hranici 13 tisíc korun.

Někteří prodejci si však vlajkovou loď společnosti Sony stále cení na více než 17 000 Kč. Podle Zboží.cz se nejdražší nabídky šplhají až ke hranici 20 tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia Z2

Xperia Z2 má displej s úhlopříčkou 5,2 palce a rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Výbava novinky dále čítá čtyřjádrový procesor Qualcomm MSM8974AB taktovaný na 2,3 GHz, 3 GB operační paměti a 16GB úložný prostor. Nechybí ani wi-fi či Bluetooth.

Společnost Sony sází u svých top modelů na vysokou odolnost. To je případ i modelu Z2. Novinka splňuje stejně jako předchůdce specifikace krytí IP55 a IP58. To znamená, že phabletu nevadí při práci prašné prostředí ani voda.

Ponořený může být až do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut. Pod hladinou je dokonce s Xperií možné fotografovat i natáčet videa, a to až v rozlišení 4K. K tomu slouží především fotoaparát na zadní straně s rozlišením 20,7 MPx. Nechybí ani automatické ostření či přisvětlovací dioda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám