Hlavní obsah

Vlajková loď Nokie bude dražší, než se čekalo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky novou vlajkovou loď společnosti Nokia, která měla lákat zákazníky především příznivou cenou. Jak to ale nyní vypadá, model Lumia 930 bude dražší, než se původně předpokládalo. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Nokia Lumia 930

 
Článek

V rámci předobjednávky se ceny Lumie 930 šplhají až k 16 500 Kč. Podle Zboží.cz však ty nejnižší nabídky startují na hranici 15 000 korun. Podle prvních zpráv se přitom cena novinky měla na evropských trzích pohybovat mezi 14 000 a 14 500 Kč. [celá zpráva]

Nokia však zatím oficiální cenu pro český trh nepotvrdila. Je tedy možné, že konečná částka bude nakonec ještě příznivější, nebo naopak vyšší. Fyzicky skladem by měli mít obchodníci novou vlajkovou loď Nokie v průběhu června.

Displej novinky má, podobně jako většina konkurenčních přístrojů, úhlopříčku rovných pět palců a rozlišení Full HD (1920 x 1080 obrazových bodů). Novinka disponuje 20megapixelovým fotoaparátem, který je vybaven technologií Pureview. Ta by měla zajistit především obstojnou kvalitu momentek i za velmi špatných světelných podmínek.

Foto: archív výrobce

Nokia Lumia 930

Základem smartphonu je čtyřjádrový procesor Qualcomm MSM8974 taktovaný na 2,2 GHz, který má k dispozici 2 GB operační paměti. Pro uložení dat je přístroj vybaven 32GB úložným prostorem. Ten není možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet.

Jak je z řádků výše patrné, nová vlajková loď je prakticky totožná s modelem Lumia Icon, který byl odhalen v únoru. Ten je ale určen výhradně pro americký trh. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Nokia Lumia Icon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám