Hlavní obsah

Nechali se zlákat neodolatelnou nabídkou. Mobil si zničili zbytečně

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číst pozorně podmínky nejrůznějších akcí a soutěží se rozhodně vyplatí. Na vlastní kůži se o tom přesvědčili lidé, kteří se rozhodli dobrovolně zničit svůj telefon, aby nový dostali za pouhý jeden dolar. Jenže to udělali dříve, než měli. Přístroje v hodnotě několika tisíc korun tak byly rozmláceny či rozdrceny zcela zbytečně.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé ničili kvůli lákavé nabídce své mobily

 
Článek

Zadání akce znělo jasně. Stovka lidí, jež rozmlátí originálním způsobem svůj současný smartphone a celou akci natočí vtipně na video, dostane nový top model One od čínské společnosti OnePlus za pouhý dolar a k tomu možnost zakoupit další tři přístroje za plnou cenu.

Zájem o novinku je totiž tak obrovský, že nových smartphonů je nedostatek. [celá zpráva]

Ještě před samotnou destrukcí se měli lidé přihlásit výrobci a krátce popsat, jak přesně budou svůj telefon ničit. Šlo o to, zda bude video skutečně tak nápadité, aby mohli být odměněni novým přístrojem. Výrobce slíbil, že se každému uchazeči ozve zpět se schválením nebo zamítnutím.

Nárok na telefon nemají

Jenže právě tuto část pravidel řada lidí zcela ignorovala, upozornil server Phone Arena. Internet tak začaly zaplavovat desítky videí, ve kterých lidé topí, rozdrcují či přejíždějí svoje vlastní telefony. To vše ale zbytečně, nárok na odměnu kvůli nedodržení pravidel nemají.

Foto: archív výrobce

OnePlus One

Celá situace je o to kurióznější, že společnost OnePlus určila konkrétní telefony, se kterými se mohou lidé účastnit akce. A rozhodně nejde o žádná ořezávátka, ale bývalé vlajkové lodě předních světových výrobců. Mezi zničenými smartphony se tak objevily například modely Apple iPhone 5, Samsung Galaxy S3 nebo HTC M7. Nutno podotknout, že v nejednom případě byly natáčené telefony funkční.

Zájem o OnePlus One je pochopitelný, novinka totiž bude patřit k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně zakoupit. Pod 5,5palcovým displejem s Full HD rozlišením se ukrývá čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 taktovaný na 2,5 GHz, grafický čip Adreno 330 a 3 GB operační paměti. To vše doplňují dva fotoaparáty s rozlišením pět a 13 megapixelů.

Bezkonkurenční cena

Rozruch přístroj způsobil nejen kvůli své výbavě, ale také díky velice atraktivní pořizovací ceně. Zájemci za novinku zaplatí 299 dolarů (5900 Kč) v případě 16GB verze a 349 dolarů (6900 Kč) za 64GB model. Zavedená konkurence přitom stojí často klidně dvakrát více.

V červnu by se měl začít OnePlus One prodávat v Americe a na vybraných evropských trzích. S Českou republikou se ale v první vlně nepočítá. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

OnePlus One

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám