Hlavní obsah

Phablet od Nokie míří do Česka. Je levnější, než se čekalo

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia oficiálně potvrdila dostupnost svého nového phabletu Lumia 1320 na tuzemském trhu. Novinka se oficiálně na pultech obchodů objeví zkraje března. Cena nakonec bude ještě příznivější, než se původně očekávalo.

Nokia Lumia 1320

 
Článek

Nokia Lumia 1320 se poprvé v nabídce českých obchodů objevila na přelomu loňského a letošního roku, i když tehdy ještě nebyla skladem. Cena u všech prodejců byla zcela totožná - 9999 Kč. [celá zpráva]

České zastoupení finského výrobce však tento týden potvrdilo, že novinka se bude prodávat ještě o tisícovku levněji. Oficiální cena je tak stanovena na 8990 Kč. Na internetu jsou nicméně nabídky ještě příznivější.

Foto: archív výrobce

Lumia 1320

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, je možné Lumii 1320 zakoupit od rovných osmi tisíc korun. Na druhou stranu někteří prodejci si přístroj cení i na více než deset tisíc.

Lumia 1320 je vybavena prostorným šestipalcovým IPS displejem s rozlišením 720 x 1280 obrazových bodů. Přístroj má k dispozici dvoujádrový procesor Snapdragon 400 (1,7 GHz) a 1 GB operační paměti. Kompletní parametry naleznete v tabulce.

TECHNICKÉ PARAMETRY: Nokia Lumia 1320
Operační systémWindows Phone 8
Displej6” HD LCD IPS (1280 × 720). Supersenzitivní dotykový displej umožňující ovládání v rukavicích i prsty s dlouhými nehty. Ochrana displeje prostřednictvím Gorilla Glass 3.
Akumulátor3400 mAh (integrován)
ProcesorQualcomm Snapdragon 400 (1,7Ghz Dual-Core)
Hlavní fotoaparát5MP Auto Focus, blesk. Video 1080p@30fps
Přední fotoaparát0.3MP VGA
Paměť1 GB RAM, 8GB interní uživatelská paměť; podpora až pro 64 GB micro SD karty

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám