Hlavní obsah

Zlatý iPhone vyvolal mezi fanoušky šílenství, lidé jej napodobují nálepkami

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple se s novou barvou šampaňské zlaté, ve které se nabízí nový iPhone 5S, trefila do černého. Chytré telefony s logem nakousnutého jablka v tomto odstínu mizí z pultů obchodů závratným tempem. Pro nedočkavce a majitele předchozí generace iPhonu se dokonce nabízí speciální nálepky, které libovolnou barvu promění ve zlatou.

BEZ KOMENTÁŘE: Jak si z normálního iPhonu vyrobit zlatý?

 
Článek

Nálepky – tzv. skiny – je možné nalézt v nabídkách desítek různých internetových obchodů, upozornil server 9To5Mac. Ceny startují už na 2 USD (38 Kč). Podle prodejců je o zlaté „příslušenství“ nebývalý zájem a objednávky se jen za poslední týden šplhají do tisíců.

Foto: Apple

Apple iPhone 5S

Zájem je jak mezi majiteli nového modelu 5S, na které již zlatá barva v obchodech nezbyla a jimž se nechtělo čekat na doplnění skladových zásob, tak mezi vlastníky předchozí generace jablečného smartphonu. Ten se totiž nabízel pouze v černé a bílé.

Apple začal iPhone 5S a zároveň levnější model 5C prodávat na vybraných zahraničních trzích předminulý týden. Zájem o obě novinky je obrovský, za víkend si je koupilo devět miliónů lidí. [celá zpráva]

Apple iPhone 5SVideo: Apple

Zda v prodejích dominoval vrcholný model 5S, nebo plastová verze 5C, však zástupci Applu neupřesnili. V první vlně se nové iPhony začaly v pátek prodávat v Japonsku, Austrálii, USA, Kanadě, Číně, Francii, Singapuru, Hongkongu, Portoriku, Velké Británii a Německu.

Prodeje v Česku by měly být zahájeny v průběhu listopadu, stejně jako ve zbytku světa. Někteří tuzemští obchodníci však obě novinky již nabízejí v rámci předprodeje. Ceny startují na hranici 14 000 korun. [celá zpráva]

Levný iPhone 5CVideo: Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám