Hlavní obsah

Samsung pracuje na extrémně odolné verzi smartphonu Galaxy S4

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung začala minulý týden oficiálně prodávat svůj nový vrcholný smartphone Galaxy S4. Už nyní se ale chystají dvě nové verze této vlajkové lodi. Vedle modelu s menší úhlopříčkou obrazovky by se měl na trhu objevit také extrémně odolný přístroj.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Článek

Příchod chytrého telefonu, který odolá prachu, nárazům a vodě, potvrdil šéf Samsungu pro oblast Perského zálivu Young Soo Kim. Na pultech obchodů by se tato verze Galaxy S4 měla objevit v průběhu několika následujících měsíců. Informace o ceně však neprozradil.

Lze očekávat, že novinka se v ostatních parametrech nebude nijak výrazně lišit od stávajícího modelu. Pětipalcový displej s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů by tak měl doplnit čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,9 GHz a 2 GB operační paměti.

Totožné by měly být i funkce, řeč je například o technologii S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text. Vhod tak může přijít na zahraničních cestách, kde se turisté budou potřebovat domluvit v jazyce, který neznají, i pokud budou jen chtít přeložit SMS zprávu, e-mail nebo chat. Podporováno je však zatím pouze devět jazyků a čeština mezi nimi není.

Prohlédněte si nový Samsung Galaxy S 4Video: Novinky/Reuters

Program S Health zase dokáže díky několika zabudovaným čidlům v telefonu monitorovat zdravotní kondici majitele. Dokonce jsou k dispozici také záznamy o stravování, cvičení či spánku. Podporováno by mělo být i bezdotykové ovládání, kterým Galaxy S 4 disponuje.

Na odolnou konstrukci vsadila u své vlajkové lodi také společnost Sony. Modelu Xperia Z, který se již nějakou dobu prodává i v Česku, nevadí prach ani menší pády, a dokonce ani voda. V ní může například natáčet videa nebo fotografovat. Ponořená může být až do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut. [celá zpráva]

Foto: Sony

Sony Xperia Z

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám