Hlavní obsah

Nejlepší chytrý telefon od Samsungu se bude vyrábět i v menší verzi

Novinky, mif

Samsung Galaxy S 4, který je aktuálně nejlepším chytrým telefonem v portfoliu jihokorejského výrobce, se bude prodávat také v menší variantě. Upozornil na to server Sammobile.com, který zároveň na svých internetových stránkách ukázal první snímek chystaného modelu.

Foto: Repro Sammobile.com

Samsung Galaxy S4 vyfocený se svým menším ekvivalentem.

Článek

Existenci menší verze modelu Galaxy S 4 zástupci Samsungu zatím oficiálně nepotvrdili. S ohledem na fakt, že předchozí generace s pořadovým číslem tři se prodávala také ve dvou velikostech, je však pravděpodobné, že se novinka s přídomkem mini skutečně bude prodávat.

Foto: Reuters

Samsung Galaxy S 4

Podle Sammobile.com by se na pultech obchodů měla objevit už na přelomu června a července. Nabídne dvoujádrový procesor a dotykový displej s úhlopříčkou 4,3 palce. U něj bude použita technologie Super AMOLED, díky níž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Galaxy S 4 Mini tedy bude o něco pomalejší, než plnohodnotná čtyřka. Ta disponuje 2 GB operační paměti a čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 1,9 GHz (na vybraných trzích se též objeví varianta s osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,6 GHz). Pětipalcový displej má rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů).

Prohlédněte si nový Samsung Galaxy S 4Video: Novinky/Reuters

Oba modely by pak měly nabídnout totožné funkce. Řeč je například o technologii S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text. Vhod tak může přijít na zahraničních cestách, kde se turisté budou potřebovat domluvit v jazyce, který neznají, i pokud budou jen chtít přeložit SMS zprávu, e-mail nebo chat. Podporováno je však zatím pouze devět jazyků a čeština mezi nimi není.

Program S Health zase dokáže díky několika zabudovaným čidlům v telefonu monitorovat zdravotní kondici majitele. Dokonce jsou k dispozici také záznamy o stravování, cvičení či spánku. Podporováno by mělo být i bezdotykové ovládání, kterým Galaxy S 4 disponuje. [celá zpráva]

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III mini

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám